Start / Näringsliv och arbete / Arbeta hos oss / Möt våra medarbetare / Möt Carolina på Karlslundsskolan

Möt Carolina på Karlslundsskolan

Porträtt av CarolinaSom 6-åring placerade hon ut sina gosedjur och sin mamma som elever i låtsasklassrummet hemma i byn i Norrbotten. Någonstans där föddes tanken att bli lärare. Efter gymnasiet ägnade hon några år åt att resa innan hon började på lärarutbildningen i Umeå. Sedan dess har hon varit i skolans värld. Idag arbetar Carolina som F-7 lärare på Karlslundsskolan och undervisar just nu i årskurs 6.

Vad fick dig att söka till just Karlslundsskolan?

– Tidigare pendlade jag och ville hitta ett jobb närmare hemmet. Karlslundsskolan sökte lärare och jag fastnade för att man i jobbannonsen skrev att skolan arbetar med tillgängliga lärmiljöer och tillgängligt lärande. Jag hade också hört gott om rektor från kompisar som jobbar som lärare i kommunen. Att Karlslundsskolan har en väldigt fin skolgård nära skogen lockade också eftersom jag gärna jobbar med utomhuspedagogik.

Vad uppskattar du mest med att jobba som lärare?

– Det är ett varierat och dynamiskt jobb. Man kan jobba som lärare och må bra. Men man behöver struktur i sitt arbete, bygga på det som fungerar och ta hjälp när man behöver.

– Jag uppskattar också att jag är med och påverkar elevernas vardag och utveckling på ett positivt sätt. Som lärare gör jag skillnad - på riktigt!

Vad är det bästa med att arbeta på Karlslundsskolan?

– Det finns utrymme att utvecklas. Jag drivs av utveckling och ledningen är nytänkande, kunniga och öppen för nya idéer. Jag gillar även att personalen är en blandning mellan nyexaminerade lärare och lärare med lång erfarenhet. Jag gillar verkligen mina elever, kollegor och gemenskapen.

Vi bad några av Carolinas elever i årskurs 6 att berätta om hur det är att ha Carolina som lärare. Här är några exempel på vad de sa:

"På Carolinas lektioner behöver vi inte sitta och jobba i en bok hela tiden. Carolina ger oss olika alternativ och hittar på roliga saker. På det sättet lär man sig mer."

"Carolina är väldigt snäll, hon lyssnar hon på oss och vad vi tycker om. Eget val i slutet av lektionen är jättebra."

"Tack vare Carolina har vår klass blivit lugnare och funkar bättre."

"Carolina ger alltid bra planeringar till vikarier, så det blir bra lektioner även när hon inte är på plats".

Vad säger du om de här fina elevkommentarerna Carolina?

– Det är ju såklart jätteroligt att höra! Precis som eleverna säger är läroboken inte standard på mina lektioner. Vi kan inte ha ett sätt att nå alla. Jag vill erbjuda eleverna olika sätt att nå samma mål och olika alternativ för att ta till sig kunskap. Sen är jag mån om att vi ska ha en tillgänglig lärmiljö. Ett exempel är att vi inrett vårt klassrum med både soffa, stolar och bord, möjlighet att sitta i fönstret eller att stå och lyssna om man föredrar det. Eget val är också en del i det tillgängliga lärandet som handlar om att eleverna själva får en stund på slutet av våra lektioner där de får välja vad de ska prioritera att arbeta med. Det är ett inslag som många som uppskattar.

 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats