Start / Näringsliv och arbete / Arbeta hos oss / Arbeta som vikarie hos oss / Vikarie inom skola, förskola eller kök

Vikarie inom skola och förskola

Vill du arbeta med barn och unga? Söker du ett extrajobb där du själv kan välja när du vill arbeta? Då ska du söka som vikarie till våra kommunala förskolor, grundskolor eller kök.

Som vikarie hos oss tillhör du barn- och ungdomsförvaltningens bemanningsenhet. Du kan både bli erbjuden vikariejobb med kort varsel, men även längre vikariat för att täcka planerad frånvaro hos verksamheterna. Som vikarie inom förskola och skola blir du erbjuden pass vardagar, dagtid. Under skolloven finns det väldigt sällan pass vi behöver vikarier till utan det är främst under vår- och höstterminen när skolan är igång som vi behöver vikarier

Du behöver inte vara utbildad lärare, förskollärare eller kock för att arbeta som vikarie hos oss. Det viktiga är att du har goda kunskaper i det svenska språket och att du är intresserad av att arbeta med barn eller mat.

Vi ser helst att du är tillgänglig för arbete minst två dagar i veckan, gärna mer och värdesätter om du har möjlighet att komma in och jobba med kort varsel, då behovet av dig som vikarie oftast dyker upp samma morgon som du behövs.

Sök jobb som vikarie

Bli vikarie inom skola och förskola

Till höstterminen 2024 söker vi dig som vill arbeta som timvikarie inom våra förskolor och skolor. Varmt välkommen med din ansökan! 

Ansök idag

Två barn ler och tittar på varandra

Bli vikarie i våra kök

Så snart vi söker nya vikarier till våra kök hittar du länk till annonsen här. Så länge får du gärna kolla in våra andra lediga jobb. 

Lediga jobb

Kökspersonal som diskar

Möt våra kockar och köksbiträden i Rosendalsskolans kök

Hur är det att jobba i ett av våra kök? Vi ställde frågan till kockarna, köksbiträdena och våra kökschefer på Rosendalsskolans kök. 

Möt personalen i Rosendalsskolans kök

Medarbetarna på Rosendalsskolans kök

Att vara anställd som vikarie

Vi söker både dig med utbildning och erfarenhet och dig som är ny och nyfiken

Är du redan utbildad lärare, fritidspedagog, resurs, förskollärare, kock eller köksbiträde och vill ha mer inflytande över dina arbetstider? Eller är du helt ny inom området och vill få chans att testa på att jobba inom förskola, skola och kök då är du välkommen till oss. Vi har både behov av vikarier som kan hoppa in med kort varsel och med längre framförhållning.

Kvalifikationer

Du behärskar det svenska språket i tal och i skrift.

Det är meriterande om du:

  • För att arbeta som lärarvikarie: Har erfarenhet av att arbeta med barn/unga i grupp (exempelvis från skola, idrott, konfirmation eller annan pedagogisk verksamhet).
  • För att arbeta som kock: Har erfarenhet från storkök, kafé eller restaurang och har kunskap om specialkost och dess tillagning.

Personliga egenskaper

  • Du arbetar mot resultat genom att du visar pålitlighet och tar ansvar för planering och uppföljning av ditt arbete.
  • Du stärker relationer genom att du hjälper andra, samarbetar, följer regler och processer och delar information.
  • Du utvecklar, förbättrar, och söker lösningar på eget initiativ.
  • Du är länken, ger service, visar lojalitet utåt och inåt och omvärldsbevakar.
  • Gemensamma värderingar syns i ditt bemötande.
  • Du är flexibel och inte rädd för nya utmaningar.
  • Du uppskattar arbete med unga och barn.
  • Du är snabb och tydlig i samarbetet med dina kollegor.

Anställningsform för vikarier

Tjänsten är intermittent, det vill säga en behovsanställning där du får ersättning per arbetad timme.

Alla som anställs för arbete med barn och ungdomar ska lämna ett registerutdrag ur polismyndighetens belastningsregister.

Du beställer utdraget på Polisens webbplats.

Om barn- och ungdomsförvaltningen

Som vikarie inom förskola och skola tillhör du bemanningsenheten på barn- och ungdomsförvaltningen på Vallentuna kommun. Hos Bemanningsenheten erbjuds du vikariat på kommunens förskolor, grundskolor och kök.

 

Arbetsuppgifter

Att vara vikarie på en förskola

Som vikarie inom förskolan är du med och stöttar förskolans team i den pedagogiska utbildningen. Samtidigt är du en central del i barnens lek och aktiviteter och behjälplig vid sovstunder och måltider. Du har barnet i fokus och bidrar till att skapa glädje kring lek och skapande hos barnet.

Att vara lärarvikarie

Som lärarvikarie inom grundskolan hjälper du eleverna att förstå och genomföra sina uppgifter. Du tar ansvar för klassen under den tid du är deras lärarvikarie. Längre vikariat kan innebära planering av undervisningen och kontakt med vårdnadshavare.

Att vara vikarie på fritids eller vikariera som resurs

Som fritids/resurs inom grundskolan stöttar du skolans elever och lärare med deras arbete under skoldagen. På raster och på eftermiddagens fritids tar du tillsammans med den ordinarie personalen ansvar för elevernas trygghet och lärande. Ditt fokus är alltid eleverna och du bidrar med ditt engagemang i klassrummet såväl som på skolgården.

Att vikariera som kock eller köksbiträde

Som köksbiträde förbereder du inför måltiderna, serverar, diskar och städar. Som kock förbereder och tillagar du olika måltider. Du deltar även i övriga arbetsuppgifter som finns i ett kök. Arbetsplatserna är kommunens kök till skola, förskola samt äldreomsorg.

Kompetens- och bemanningsenheten

E-post:
buf.vikarie@vallentuna.se

Telefon:
08-58785966

Telefontid:
Helgfria vardagar 06.45-15.30.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats