Vikarie inom vård och omsorg

Vill du påverka och göra skillnad i någon annans vardag? Är du duktig på att skapa relationer och trivs att ge stöd till de som behöver? Vill du själv kunna välja när du vill arbeta? Då ska du söka som vikarie till oss.

Inför sommaren 2023 behöver vi både sjuksköterskor, undersköterskor, stödassistenter, rehabassistenter, vårdbiträden, boendestödjare, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

Utbildad inom området eller inte – ni båda behövs!

Är du redan utbildad inom vård och omsorg och vill ha mer inflytande över dina arbetstider eller är du helt ny inom området och vill få chans att testa olika områden inom vård och omsorg då är du välkommen till oss.
Vi har både behov av vikarier som kan hoppa in med kort varsel och med längre framförhållning. Under sommarperioden finns även möjlighet att arbeta enligt ett fast, överenskommet schema vecka 24-34.

Arbetsuppgifter

Som vikarie har du ett viktigt och meningsfullt arbete där du gör skillnad och påverkar människors vardag varje dag. Du blir anställd av Vallentuna kommuns kompetens- och bemanningsenhet och jobbar vid behov. Vi har verksamheter som ska bemannas dygnet runt. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du arbetar, men gemensamt är att alltid ha kundens bästa i fokus och ge god och nära vård.

Kvalifikationer

 • För arbete som sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterpeut krävs legitimation
 • Meriterande med eller pågående utbildning inom vård och omsorg, socionom, psykologi eller pedagogik
 • God svenska i tal och skrift
 • Meriterande om du har erfarenhet inom NPF, funktionsvariationer och psykisk ohälsa, vård och omsorg.
 • Meriterande om du är undersköterska
 • Körkort kan krävas inom vissa verksamheter

I Vallentuna kommun prioriterar vi trygg och säker vård och omsorg. För att arbeta nära personer i riskgrupp och inom äldreomsorgen ska du vara fullvaccinerad mot Covid-19. Om du blir kallad till intervju kommer vi be dig visa upp ditt vaccinationsbevis.

Personliga egenskaper

 • Du arbetar mot resultat, visar pålitlighet och tar ansvar för planering och uppföljning av ditt arbete.
 • Du stärker relationer genom att du hjälper andra, samarbetar, följer regler och processer och delar information.
 • Du utvecklar, förbättrar, söker lösningar, lärande och kunskap på eget initiativ.
 • Du är länken, ger service, visar lojalitet utåt och inåt och omvärlds bevakar.
 • Gemensamma värderingar syns i ditt bemötande.

Kompetensutveckling

Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och ett hållbart arbetsliv. För att ha så goda förutsättningar som möjligt i din medarbetarroll kommer du få god introduktion och fortsatt kompetensutveckling utifrån behov.

Anställningsform för vikarier

Anställningen är en visstidsanställning vid behov med start så snart som möjligt eller sommarvikariat. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Genom vårt tidbokningssystem eCompanion väljer du själv vilka dagar och tider du vill bli erbjuden vikariejobb. Du får jobbförfrågningar via sms som du väljer om du vill tacka ja till eller inte.

Om socialförvaltningen

Som vikarie inom vård och omsorg tillhör du kompetens- och bemanningsenheten på Vallentuna kommuns socialförvaltning. Socialförvaltningen består av cirka 500 medarbetare med uppdraget att arbeta förebyggande och stödjande inom så väl socialtjänst som vård och omsorg.

 

Vallentuna kommun som arbetsplats

Vallentuna är en kommun som ligger centralt i en av Sveriges starkaste tillväxtregioner. Här uppmuntras idéer, initiativ och nyfikenhet. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Så är det att arbeta hos oss

Ett gäng människor sitter runt ett bord

Sök jobb som vikarie

Vill du börja arbeta omgående, eller är du intresserad av att vara vikarie sommaren 2023? Ansök idag, vi intervjuar och anställer löpande.

Sök jobb som vikarie

Äldre man vandrar med ung kvinna
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats