Vikarie inom vård och omsorg

Vill du påverka och göra skillnad i någon annans vardag? Är du duktig på att skapa relationer och trivs att ge stöd till de som behöver? Vill du själv kunna välja när du vill arbeta? Då ska du börja som vikarie till oss.

Du behöver inte vara utbildad inom vård och omsorg utan blir upplärd på plats. Det viktiga är att du har ett stort engagemang för att ge stöd och hjälp till andra människor.

Ansökningsperioden för sommaren 2024 har nu stängt. Skulle vi se att vi behöver fler vikarier inför sommaren kommer du hitta länk till annonsen på denna sida.

Utbildad inom området eller inte – ni båda behövs!

Är du redan utbildad inom vård och omsorg och vill ha mer inflytande över dina arbetstider eller är du helt ny inom området och vill få chans att testa olika områden inom vård och omsorg då är du välkommen till oss.
Vi har både behov av vikarier som kan hoppa in med kort varsel och med längre framförhållning. Under sommarperioden finns även möjlighet att arbeta enligt ett fast, överenskommet schema vecka 24-34.

Arbetsuppgifter

Som vikarie har du ett viktigt och meningsfullt arbete där du gör skillnad och påverkar människors vardag varje dag. Du blir anställd av Vallentuna kommuns kompetens- och bemanningsenhet och jobbar vid behov. Vi har verksamheter som ska bemannas dygnet runt. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du arbetar, men gemensamt är att alltid ha kundens bästa i fokus och ge god och nära vård.

Sök jobb som timvikarie

Vi tar inte längre emot ansökningar för att jobba som sommarvikarie sommaren 2024. Tills vi öppnar upp ansökan för nya timvikarier igen får du gärna kika bland våra andra lediga jobb.

Lediga jobb inom kommunen

Tumme upp för Östanbo dagverksamhet

Möt timvikarien Szymon

När coronapandemin kom kände Szymon att han ville göra en insats. Han hade ingen tidigare erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg men såg att Vallentuna kommun sökte vikarier till äldreomsorgen. Idag är Szymon en uppskattad timvikarie på kommunens två särskilda boenden för äldre, Korallen och Väsbygården.

Möt Szymon, timvikarie på SÄBO.

Möt timvikarien Victoria

Hur är det att kombinera studier med att arbeta som timvikarie på ett äldreboende? Victoria arbetar på Korallen samtidigt som hon studerar till sjuksköterska. Arbetet inom äldreomsorgen har lärt henne mycket om omvårdnad, men även om hur man ska bemöta olika människor.

Möt Victoria på Korallen. 

Att arbeta som vikarie

Kvalifikationer

Du behöver inte vara utbildad inom vård och omsorg för att söka arbete som vikarie, du blir upplärd på plats. Det viktiga är att du vill arbeta med människor, har goda kunskaper i att tala och skriva på svenska och att du vill lära dig jobbet. 

Det är meriterande med:

  • Pågående utbildning inom vård och omsorg, socionom, psykologi eller pedagogik
  • Om du har erfarenhet inom NPF, funktionsvariationer och psykisk ohälsa, vård och omsorg.
  • Om du är undersköterska
  • Körkort kan krävas inom vissa verksamheter

Personliga egenskaper

  • Du arbetar mot resultat, visar pålitlighet och tar ansvar för planering och uppföljning av ditt arbete.
  • Du stärker relationer genom att du hjälper andra, samarbetar, följer regler och processer och delar information.
  • Du utvecklar, förbättrar, söker lösningar, lärande och kunskap på eget initiativ.
  • Du är länken, ger service, visar lojalitet utåt och inåt och omvärlds bevakar.
  • Gemensamma värderingar syns i ditt bemötande.

Kompetensutveckling

Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och ett hållbart arbetsliv. För att ha så goda förutsättningar som möjligt i din medarbetarroll kommer du få god introduktion och fortsatt kompetensutveckling utifrån behov.

 

En trygg start

För att du som vikarie ska få en trygg start får du alltid gå en introduktion under ett antal dagar på din arbetsplats, där dina kollegor handleder dig i arbetet. Introduktionen sker alltid på arbetstid, med full lön. 

Inför sommaren blir du som ny sommarvikarie, utöver den personliga introduktion, även inbjuden till en heldag för gemensam introduktion. Under den gemensamma introduktionsdagen kommer du att få en inblick i arbetet, få träffa andra vikarier och få bra tips inför din start.

När du väl börjat jobba ska du alltid känna att du kan fråga dina kollegor om hjälp om du är osäker. De vill hjälpa dig och lära dig jobbet. Dessutom kommer du att ha tillgång till en app som heter Visible Care. Appen innehåller korta pedagogiska filmer om olika områden och arbetsmoment inom vård och omsorg. Appen är tänkt att vara ett extra stöd i arbetet genom att du snabbt och enkelt ska kunna hitta pålitlig och pedagogisk information inom ett visst område.

Visible Care i Appstore.

Visible Care i Google Play.

Anställningsform för vikarier

Anställningen är en visstidsanställning vid behov med start så snart som möjligt eller sommarvikariat. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Genom vårt tidbokningssystem eCompanion väljer du själv vilka dagar och tider du vill bli erbjuden vikariejobb. Du får jobbförfrågningar via sms som du väljer om du vill tacka ja till eller inte.

Skillnad mellan sommarvikariat och sommarjobb

Du har säkert hört talas om att man som ungdom kan söka sommarjobb inom Vallentuna kommun. Det finns flera skillnader mellan sommarjobb och ett sommarvikariat inom vård och omsorg. Här går vi igenom de viktigaste skillnaderna.  

Ålder: Sommarvikariat kan sökas av alla som är 18 år eller äldre, eller blir 18 under sommaren 2024. Det finns ingen övre åldersgräns för att jobba som sommarvikarie. Sommarjobb kan du söka om du fyllt 16 år senast den 12 juni och inte hunnit fylla 20 år innan den 11 augusti 2023.

Boplats: För att söka sommarvikariat behöver du inte bo i Vallentuna, det viktiga är att du kan ta dig till våra verksamheter på ett bra sätt. För att söka sommarjobb behöver du vara folkbokförd i Vallentuna kommun.

Rekryteringsprocess: Sommarvikariaten tillsätts genom en rekryteringsprocess där du får skicka in personligt brev, CV och där relevanta kandidater kallas till intervju, referenstagning och bakgrundskontroll. För att söka sommarjobb gör du en intresseanmälan med personligt brev, sen lottas platserna ut.

Tidsperiod: Ett sommarvikariat är minst fyra veckor och för dig som kan och vill finns möjlighet att jobba hela sommaren. Sommarjobbet är alltid tre veckor och du kan välja mellan två olika perioder.

Arbetsplats: Du kan vara sommarvikarie inom hemtjänst, på ett äldreboende, en LSS-verksamhet eller inom socialpsykiatrin. Sommarjobben finns inom flera av kommunens verksamheter och du kan bland annat jobba inom förskola, fritidshem, kultur- och fritidsverksamhet eller äldreomsorg. Varken sommarvikariat eller sommarjobb kräver tidigare erfarenhet.

Är du intresserad av att veta mer och ansöka om sommarjobb. Besök vår sida:

Om sommarjobb på vallentuna.se.

Om socialförvaltningen

Som vikarie inom vård och omsorg tillhör du kompetens- och bemanningsenheten på Vallentuna kommuns socialförvaltning. Socialförvaltningen består av cirka 500 medarbetare med uppdraget att arbeta förebyggande och stödjande inom så väl socialtjänst som vård och omsorg.

 

Vallentuna kommun som arbetsplats

Vallentuna är en kommun som ligger centralt i en av Sveriges starkaste tillväxtregioner. Här uppmuntras idéer, initiativ och nyfikenhet. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Så är det att arbeta hos oss

Ett gäng människor sitter runt ett bord

Kompetens- och bemanningsenheten

E-post:
sf.vikarie@vallentuna.se

Telefon:
08-5878 59 50

Telefontid:
Helgfria vardagar 06.45-15.30.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats