Arbeta inom hemtjänsten

Hur är det att arbeta inom hemtjänsten på Vallentuna kommun? Här har vi samlat information och inspiration till dig som är nyfiken på ett arbete inom vår hemtjänst. Kanske har du tidigare erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, kanske har du aldrig arbetat med omvårdnad tidigare? Vi behöver både dig som är ny och nyfiken och dig med lite mer erfarenhet.

Möt våra medarbetare

För Lena är ingen dag den andra lik. Hon arbetar på Vallentuna kommuns hemtjänst och tycker aldrig tidigare att arbetsdagarna gått så fort som nu. Här berättar Lena om arbetet på hemtjänsten och vad hon uppskattar mest med sitt arbete.

Möt Lena på hemtjänsten

Lena

Sök jobb inom hemtjänsten

Är du intresserad av att arbeta inom hemtjänsten så är en jättebra väg in i arbetet att börja som vikarie. Vi rekryterar nya timvikarier löpande och har stora behov av dig som vill arbeta som vikarie, året runt.

Vanliga frågor om att arbeta inom hemtjänsten

Hur kan en arbetsdag se ut? 

Att arbeta inom hemtjänsten innebär att ingen dag är den andra lik. Varje dag börjar med morgonsamling tillsammans med kollegorna där man går igenom dagen.

Inom Vallentuna kommuns hemtjänst finns det fyra grupper. Två grupper arbetar i och omkring Vallentuna centrum: Centrumgruppen och Rosen. Sedan har vi en grupp som arbetar med kunder i Kårsta och en i Brottby. Alla börjar dagen i gemensamma lokaler på Fabriksvägen 1C i Vallentuna.

Efter morgonsamlingen delar alla medarbetare upp sig för att besöka förmiddagens hemtjänstkunder. Ofta består en förmiddag av 4-5 besök. Besöken kan innehålla allt från att hjälpa kunden med frukost, dusch, påklädning eller promenad till att hjälpa kunden med tvätt, att handla eller städa. 

Sedan samlas alla kollegor för gemensam lunch innan det är dags att besöka eftermiddagens hemtjänstkunder. 

För de som arbetar kväll och natt innebär besöken till hemtjänstkunderna ofta middagsleverans, hjälpa till sängs och tillsyn. 

Vilket stöd får jag som ny hemtjänstmedarbetare?

Som nyanställd, oavsett om du är anställd som vikarie eller har fått en fast tjänst, så får du alltid en introduktion till arbetet av en erfaren kollega inom hemtjänsten. Du kommer att få möjlighet att besöka hemtjänstkunder tillsammans med en kollega dina första pass så du får chans att lära dig de olika uppgifterna. 

Alla medarbetare inom hemtjänsten arbetar nära varandra för att kunna hjälpas åt om det dyker upp frågor eller utmaningar. Dina kollegor finns alltid ett telefonsamtal bort och vill gärna hjälpa till att svara på frågor vid minsta osäkerhet.

Måste jag ha körkort för att kunna arbeta inom hemtjänsten?

Nej. 

Det är en fördel om du har körkort men inte ett måste för att arbeta i våra hemtjänstgrupper i centrala Vallentuna. 

För att kunna arbeta i Brottby eller Kårstagruppen behöver du ha körkort.

Behöver jag en utbildning inom vård och omsorg för att kunna arbeta inom hemtjänsten? 

Nej, du behöver ingen tidigare erfarenhet eller utbildning för att kunna börja arbeta som vikarie hos oss. Du behöver ha goda kunskaper i det svenska språket, en vilja att hjälpa andra människor och en nyfikenhet att lära dig jobbet. Då kommer du att trivas hos oss på hemtjänsten.

Hur vet jag om ett arbete inom hemtjänsten passar mig?

Genom att prova!

Många av de som idag arbetar inom hemtjänsten har gemensamt att de brinner för att få hjälpa människor. De är ansvarstagande individer som uppskattar variationen och det meningsfulla arbetet som hemtjänst innebär.

Fördelarna med att arbeta på Vallentuna kommuns hemtjänst

Som medarbetare på vår hemtjänst gör du skillnad för människor varje dag. Du blir en del av ett team som drivs av viljan att hjälpa andra och där alla hjälper varandra att lyckas. Kika på vår film och lär dig mer om vår hemtjänst.

Jag vill arbeta inom hemtjänsten

Vad roligt att du vill söka jobb inom vår hemtjänst, du kommer inte att ångra dig. Klicka på "Ansök idag" så kommer du till jobbannonsen där du kan skicka in din ansökan. Lycka till!  

Ansök idag

Hemtjäänst
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats