Start / Kommun och politik / Nyheter kommun och politik / Grannsamverkan skapar trygghet

Grannsamverkan skapar trygghet

Det närmar sig påsk och några av oss kanske tar tillfället i akt att besöka långväga släktingar eller ger oss ut på en resa. En god grannsamverkan är en av de bäst fungerande skydden mot inbrott. Det innebär bland annat att:

• Du är uppmärksam om du ser en främmande bil eller person i ditt område.
  • Gärna hälsar på dem du möter i ditt närområde.
  • Om du skulle du se något som du upplever är misstänksamt ring då polisen på, 11414 eller vid pågående brott, 112.

Här kommer några tips och råd från polisen på hur du kan förebygga inbrott och säkra upp dina ägodelar:

• Meddela grannar att du kommer att vara bortrest.
  • Be någon ta hand om din post så inte brevlådan blir överfull.
  • Ha timer på lampor och tv som går igång vid olika tidpunkter.
  • Be någon granne parkera sin bil på uppfarten eller på din parkeringsplats ibland.
  • Fotografera och märk upp värdeföremål
  • Undvik att tala om på sociala medier eller telefonsvararen att du är bortrest.

Tack för din hjälp!