Grannsamverkansbil

Med grannsamverkansbilen samverkar kommunen tillsammans med polis och frivilliga med syfte att avskräcka gärningsmän från att begå brott, upptäcka förberedelser till inbrott samt stödja invånare och sprida information kring hur inbrott kan försvåras och förhindras. 

Förarna kan även under körpassen rapportera in saker till kommunen som stör en trygg miljö till exempel klotter, skadegörelse, skrotbilar och trasig belysning. Körpassen bemannas alltid av minst två förare och sker främst dagtid då polisens statistik visar att inbrottsfrekvensen är hög den tiden på dygnet.

Låter detta intressant? Tisdagen den 3 mars 2020 håller kommunens trygghets- och folkhälsosamordnare tillsammans med polisen en utbildning för blivande förare av grannsamverkansbilen.

Anmälan till utbildningen

Utbildningen ger grundläggande kunskap i att förebygga brott och vilka uppgifter du har som förare/medåkare, samt praktiskt information om hur det går till att boka och köra bilen. Du får även kunskap i kommunens app Tryggt och snyggt. Du måste vara över 18 år för att få vara medåkare.

När: Tisdagen den 3 mars 2020
Tid: Kl. 15.00–17.00
Var: Bällstarummet, Vallentuna kommunhus, Tuna torg 1

Anmälan

Grannsamverkansbil i villaområde

För dig som är utbildad förare och ska boka pass

Du som är utbildad förare till grannsamverkansbilen bokar enkelt ett körpass via kalendern. Instruktioner för hur du loggar in i grannsamverkanskalendern finns nedan under självservice.

Självservice

Du som är utbildad förare till grannsamverkansbilen bokar enkelt ett körpass via kalendern. Instruktion för hur du logga in i grannsamverkanskalendern finns till höger.

Du som inte ännu är utbildad hittar anmälningslänken här.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats