Start / Fritid och kultur / Ung i kommunen / Funkisfestivalen

Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå.

Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. I dag är det 22 kommuner som årligen är med i tävlingen och varje kommun har sin egen deltävling på hemmaplan.

Funkisfestivalen drivs av föreningen Funkisglädje där Vallentuna kommun är medlemmar.

Semifinal på Nalen våren 2023

Vinnaren i deltävlingen får vara med i semifinalen på Nalen och ta chansen att komma vidare till den rikstäckande finalen. Våren 2023 är det Rafael Moldovan som representerar Vallentuna och får möta andra representanter från kommuner över hela Sverige. Mer information kommer på denna webbsida under våren 2023.

Nästa deltävling i Vallentuna 2023/2024

Du som vill delta får önska vilken låt du vill uppträda med, men beslut fattas tillsammans med kapellmästaren i orkestern. Detta för att du som artist ska kunna få bästa möjliga stöd. Du kan ha skrivit låten själv eller ta en låt som någon annan artist har gjort. Du hittar mer information på denna webbsida när det är dags för nästa deltävling under hösten 2023 eller våren 2024.

Film med deltagarna i Funkisfestivalen vt 2023

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats