Start / Fritid och kultur / Kultur / Vallentuna Kulturhus / Kulturhuset för dig

Kulturhuset för dig

Sidan är under uppbyggnad. 

Du som vallentunabo kan själv skapa verksamhet i Vallentuna Kulturhus. Du har möjlighet att boka lokaler för möten, konferenser och konserter. Det finns bidrag att söka för föreningar och studieförbund men också för dig som är ung och bosatt i kommunen. Du kan ställa ut din konst på Öppen konstvägg - eller kanske starta en filmklubb?

På den här sidan hittar du tips, information och inspiration som hjälper dig på vägen att själv skapa nästa kulturupplevelse.

Är du intresserad av att arrangera program i Vallentuna Kulturhus eller har frågor om vår verksamhet? Skicka en e-post till kultur@vallentuna.se!

Lokaler i Vallentuna kulturhus

Kulturrummet

Med 160 sittplatser är Kulturrummet det största rummet i huset - utrustat med allt som behövs för att visa scenkonst i världsklass. Hit kan du komma för att gå på teater, konserter, filmvisningar, kulturluncher, föreläsningar med mera.

Sittplatserna i den sluttande salongen kan också skjutas in så att lokalen får en stor plan golvyta. Utmed rummets ena sida finns glaskonstverket In Vitro av Kristoffer Zetterstrand (2012).

Kulturrummet går även att hyra genom lokalbokningen.

 

Stora mötesrummet

I Kulturhuset finns det möjlighet att boka Stora och Lilla mötesrummet mot en kostnad. Det går också att kostnadsfritt boka borden i övre foajén liksom i Kreativa verkstaden. Här finns allt du behöver veta om att boka lokaler.

Lilla mötesrummet

I Kulturhuset finns det möjlighet att boka Stora och Lilla mötesrummet mot en kostnad. Det går också att kostnadsfritt boka borden i övre foajén liksom i Kreativa verkstaden. Här finns allt du behöver veta om att boka lokaler.

Caféscenen


På Caféscenen i Kulturhusets foajé hålls ibland konserter och andra framträdanden. Ibland livar till exempel Folkdansföreningen VaDoM upp stämningen med sitt folkmusikprogram. Inte sällan framträder även Kulturskolans elever här. Är du intresserad av att framföra något på Caféscenen? Tveka inte att kontakta kultur@vallentuna.se.

 

Kreativa verkstaden

I Kreativa verkstaden hålls kreativa kurser och verkstäder för alla åldrar. Här sker bland annat konstverkstäder och pyssel. Är du sugen på att arrangera ett program eller en kurs i Kreativa verkstaden? Hör av dig till kultur@vallentuna.se. Verkstaden kan bokas som mötesrum utan kostnad.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats