Start / Fritid och kultur / Kultur / Kultur i skolan / Kultur i förskola

Kultur i förskolan

Varje år finns möjlighet för förskolor och familjedaghem att ta del av teater och spännande äventyr. Här presenterats de aktuella föreställningarna och hur du tar del av dessa. 

Program för förskolan

Våren är framför oss och med den så småningom ljuset. Våren bär såklart även med sig härliga fläktar av kulturprogram för de små! Första föreställningen: SNÖ, med Dockteatern tittut, beskrivs av Dagens nyheter som "en sällsynt skildrad samklang mellan djur och människa. Som en påminnelse om vikten av ödmjukhet inför naturens under." Genom dans och dockor gestaltas livet i den samiska fjällvärlden. Efter det, så kommer Hedmans teater med Tango, ett fartfyllt äventyr om ett hus fyllt av djur där marsvinet ska flytta och en ny hyresgäst ska flytta in. En föreställning som belyser vikten av att inte låta rädslan för det okända begränsa, utan istället nyfikenheten på varandra berika våra liv. Sist ut är Lisa & Thomas som har hittat slängda burkar ute i skogen med musik i! Lisa & Thomas med publiken till en magisk värld av musik.

Här kan du: Läsa mer och boka plats.

Barnteater anordnas vanligtvis under höst- och vårterminerna. En översikt över utbudet och information om bokning av biljetter skickas till förskolorna två gånger om året.

Kulturskolans interaktiva äventyr

Två kvinnor som är utklädda

Succén med Kulturskolans äventyr för 5,6-åringarna, är på paus men hoppas starta upp igen så småningom.

Under båda våra interaktiva äventyr, Äventyrsmysteriet och Rädda RymdRonja! kommer barnen till kulturskolan i fyra veckor á ca 50 minuter. Varje tillfälle inriktar sig på ett tema, t.ex. prepositioner eller återvinning, vilket kan inspirera pedagogerna att jobba vidare med dessa på förskolan. Efter varje tillfälle får gruppen med sig en uppgift att utföra till nästa gång. Det kan exempelvis vara att rita något vi arbetat med under lektionen.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats