Start / Fritid och kultur / Kultur / Kultur i skolan / Kultur i förskola

Kultur i förskolan

Varje år finns möjlighet för förskolor och familjedaghem att ta del av teater och spännande äventyr. Här presenterats de aktuella föreställningarna och hur du tar del av dessa. 

Teater för förskolan våren 2020

Under våren bjuder vi er välkommen på tre fina evenemang för barnen.
I februari tar Molièreensamblen med oss på en skrattfest om längtan efter att bli stor. Ingen mindre än Jojje Wadenius och Trio X gästar oss med musikalisk poesi i mars och i april kommer Dockteatern Tittut med en föreställning om att vara vänner fast man är olika.

Barnteater anordnas vanligtvis under höst- och vårterminerna. En översikt över utbudet och information om bokning av biljetter skickas till förskolorna två gånger om året.

Här kan du: Läsa mer och boka plats.

 

Kulturskolans interaktiva äventyr

Två kvinnor som är utklädda

Succén med Kulturskolans äventyr för 5,6-åringarna, fortsätter under  våren 2020!

Under båda våra interaktiva äventyr, Äventyrsmysteriet och Rädda RymdRonja! kommer barnen till kulturskolan i fyra veckor á ca 50 minuter. Varje tillfälle inriktar sig på ett tema, t.ex. prepositioner eller återvinning, vilket kan inspirera pedagogerna att jobba vidare med dessa på förskolan. Efter varje tillfälle får gruppen med sig en uppgift att utföra till nästa gång. Det kan exempelvis vara att rita något vi arbetat med under lektionen.

Här kan du läsa mer och boka plats

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats