Start / Fritid och kultur / Kultur / Kultur i skolan / Kultur i förskola

Kultur i förskolan

Varje år finns möjlighet för förskolor och familjedaghem att ta del av teater och spännande äventyr. Här presenterats de aktuella föreställningarna och hur du tar del av dessa. 

Teater för förskolan hösten 2019

 

 

Det är skönt att veta, att när höstmörkret kommer, finns kulturen!
Redan i augusti kan ni besöka Vallentuna Teater och följa med Oolik genom snöstormar och in i våra hjärtan. Sedan följer ett lustfyllt äventyr om Mus som längtar efter det fina röda äpplet som hänger i det stora trädet. Sedan en dockmusikal med fjärilar i magen och sedan kan n följa med Kurt och Kio i jakten på den perfekta kojan. I november gästar slutligen en färgsprakande föreställning full av musik & sång!

Barnteater anordnas vanligtvis under höst- och vårterminerna. En översikt över utbudet och information om bokning av biljetter skickas till förskolorna två gånger om året.

Inbjudan till förskoleteater
Läs mer om föreställningarna i vår
Här kan du hämta anmälningsblanketten

Kulturskolans interaktiva äventyr

Bild på en kvinna med rosa hår som läser ur en bok

Succén med Kulturskolans äventyr för 5,6-åringarna, fortsätter under hösten 2019 och våren 2020!

Under båda våra interaktiva äventyr, Äventyrsmysteriet och Rädda RymdRonja! kommer barnen till kulturskolan måndagar, i fyra veckor á ca 50 minuter. Varje tillfälle inriktar sig på ett tema, t.ex. prepositioner eller återvinning, vilket kan inspirera pedagogerna att jobba vidare med dessa på förskolan. Efter varje tillfälle får gruppen med sig en uppgift att utföra till nästa gång. Det kan exempelvis vara att rita något vi arbetat med under lektionen.

Här kan du läsa mer och boka plats

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats