Start / Fritid och kultur / Kultur / Kultur i skolan / Kultur i förskola

Kultur i förskolan

Varje år finns möjlighet för förskolor och familjedaghem att ta del av teater och spännande äventyr. Här presenterats de aktuella föreställningarna och hur du tar del av dessa. 

Teater för förskolan våren 2022

Kultur för barn är något vi brinner för och vi bjuder nu in alla barn i vårt fina Kulturhus och Kulturrum igen. Denna vår kommer Teater Pro på besök med en musikalisk berättelse om vår rebelliska kossa Mamma mu! Varmt välkomna.

Barnteater anordnas vanligtvis under höst- och vårterminerna. En översikt över utbudet och information om bokning av biljetter skickas till förskolorna två gånger om året.

Här kan du: Läsa mer och boka plats.

 

Kulturskolans interaktiva äventyr

Två kvinnor som är utklädda

Succén med Kulturskolans äventyr för 5,6-åringarna, är på paus men hoppas starta upp igen under våren 2022.

Under båda våra interaktiva äventyr, Äventyrsmysteriet och Rädda RymdRonja! kommer barnen till kulturskolan i fyra veckor á ca 50 minuter. Varje tillfälle inriktar sig på ett tema, t.ex. prepositioner eller återvinning, vilket kan inspirera pedagogerna att jobba vidare med dessa på förskolan. Efter varje tillfälle får gruppen med sig en uppgift att utföra till nästa gång. Det kan exempelvis vara att rita något vi arbetat med under lektionen.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats