Snabb peng - bidrag till unga

Förverkliga din och dina kompisars drömprojekt! Nu kan ni ansöka om upp till
10 000 kronor för att fixa en konstutställning, arrangera en konsert, festival, göra en spelning, skriva bok, LAN eller något annat som ni kommer på. Låt fantasin flöda! Det viktigaste är att det du vill göra är öppet och tillgängligt för allmänheten. Du kan ansöka om Snabb peng för i stort sätt alla dina idéer som skulle kunna gynna de unga i Vallentuna samt deras kulturliv. Alla förslag är välkomna!

Du kan ansöka året runt och får besked via e-post inom två-fem veckor. Undantag gäller för ansökningar som kommer in perioden juni-augusti, jul- och nyårshelgerna, här blir svarstiden något längre och besked lämnas inte under juli månad. Stöd beviljas inte retroaktivt.

Mejla in din ansökan till kultur@vallentuna.se eller skicka in din ansökan till Vallentuna Kulturförvaltning, Kultursekreterare, 186 86 Vallentuna.

Vem kan söka?

 • För att söka Snabb peng ska du vara mellan 15-25 år gammal och bosatt i Vallentuna kommun. Är du under 18 år måste du uppge din förälder eller målsmans namn och telefonnummer.
 • Det bör vara en grupp som söker, minst två, gärna fler.
 • Du som är äldre än 25 år kan också söka detta bidrag för att arrangera en aktivitet för barn och unga. Arrangörer 15-25 år prioriteras.

Hur kan bidraget användas?

 • Aktiviteten ska vara utåtriktad och vända sig till fler ungdomar samt äga rum i Vallentuna kommun.
 • Högsta belopp är 10 000 kr.
 • Alla aktiviteter måste vara drogfria.

Vad måste göras för att få bidraget?

 • Skicka in en ansökan för Snabb peng, fyll i blanketten som du hittar på den här sidan. Det finns en lathund som förklarar hur du ska göra. Det går också bra att ställa frågor på kultur@vallentuna.se.
 • Du ska dokumentera det du gör på ett enkelt sätt, lite förklarande text och gärna bild, film osv.
 • Du måste beskriva vad det är som kostar (göra en kalkyl) och ange slutsumma.
 • Du måste få fakturor eller spara kvitton för saker, artister eller hyror som du sökt pengar för.
 • Du måste redovisa era kostnader och förvaltningen kan bara godkänna kostnader som godkänts i din ansökan.

Förändring och återbetalning

Om projektet förändras väsentligt eller blir försenat i förhållande till vad som beskrivits i ansökan ska förvaltningen kontaktas omgående. Stödet kan inte användas till ett annat projekt. Väsentliga förändringar eller förseningar innebär att hela eller del av stödet ska återbetalas till Kulturförvaltningen. Vid utebliven redovisning kan hela eller del av stödet komma att återkrävas av Kulturförvaltningen.

Snabb peng

Här hittar du blanketten för Snabb peng. 

Charlotta Burlin

Kultursekreterare

För frågor kring programutbud & bidrag:
Telefon: 08-587 853 30
E-post: kultur@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats