Start / Fritid och kultur / Kulturskola / Kulturskola Nyheter / Förändringar för Kulturskolans verksamhet i och med coronavirus covid-19

Förändringar för Kulturskolans verksamhet i och med coronavirus covid-19

För att minska smittspridningen i samhället gör Vallentuna Kulturskola följande förändringar i vår verksamhet. Förändringarna bygger på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gäller from måndag 23/3 till söndag 19/4.

  1. All gruppundervisning med fler än 5 elever går över till distansundervisning. Respektive lärare kommer kontakta er kring hur detta skall ske. Grundtanken är att lektionstiderna bibehålls och att kontakter sker via digitala hjälpmedel, telefon och mail.
  2. Vi ställer in Kulturskolans alla externa evenemang såsom konserter, föreställningar, utställningar etc.

Ytterligare anpassningar:
Fortsatt gäller att elever som är sjuka, även med lindriga symptom skall stanna hemma och inte delta i Kulturskolans undervisning.

För att Kulturskolan skall vara en säker plats har vi vidtagit åtgärder kring städ och hygien. Bl.a. uppmanar vi eleverna att tvätta händer innan varje lektion. Vidare gäller förstås för vår personal att om man har de minsta symptom så skall man vara hemma.

För er som måste stanna hemma men ändå vill ha undervisning finns möjligheter till distansundervisning via mail, Skype, Teams etc. Ta kontakt med din lärare för att hitta en lösning som fungerar.

Vid sjukdom hos personalen ställs undervisningen in enligt våra rutiner, dvs. vi skickar mail och sms via StudyAlong om undervisningen ställs in.

Om det visar sig att Kulturskolan inte kommer kunna erbjuda undervisning enligt de villkor vi har kommer terminsavgiften betalas tillbaka i motsvarande grad. Distansundervisning kommer likställas med schemalagd lektion.
Se våra villkor: https://www.vallentuna.se/fritid-och-kultur/kulturskola/bra-att-veta/

Hör gärna av er vid frågor // Jerker Axelsson, Kulturskolechef

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats