Teater och musikal

Teater

Här får du möjlighet att delta i teaterns olika områden som ex. improvisation, dramaövningar, gestaltning, teatersport och produktion. Tillsammans arbetar vi med roller, manus, smink och kostym och möter en publik.

Med dramapedagogik som grund träffas vi en gång i veckan. Ingen erfarenhet krävs. Undervisningen sker i åldersindelade grupper och utifrån elevernas förutsättningar.

I början arbetar vi i lekfull anda med ökad medvetenhet om kroppen som uttrycksmedel och att våga uppträda. Genom olika lekar, samarbets- och inlevelseövningar utforskar och utvecklar vi den egna fantasin och kreativiteten.

På avancerad nivå får du fokusera på att utveckla ditt sceniska uttryck. Vi arbetar i grupp med texter och berättelser, röst och fysiskt uttryck. Ofta har vi samarbeten med andra ämnesgrupper och uppträder i olika större och mindre sammanhang.

Musikal

I musikalämnet varvas teaterundervisningen även med sång och dans där du får öva upp danstekniska färdigheter och utveckla känslan för musik, rytm och sång.

I båda kurserna möter vi publik i någon form av produktion, i den äldre gruppen kan det även handla om skolföreställningar.

Samspel är en viktig del av vår undervisning. Du som går på musikal får vara med i en kör kostnadsfritt. 

 

Boka din kurs

Här bokar du din plats på Kulturskolans kurser. Välkommen med din bokning!

Bokning på Kulturskolan

Bild på penslar
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats