Start / Fritid och kultur / Kulturskola / Kulturskolans ämnen / Behov av anpassade kurser

Behov av anpassade kurser

Alla barn och unga i behov av särskilt stöd och eller funktionsvariation är välkomna att söka kurser hos Vallentuna Kulturskola. Kulturskolans verksamhet syftar till att inkludera alla och man kan i regel anpassa undervisningen efter elevens specifika önskemål och behov. För barn och unga i behov av särskilt stöd finns några anpassade kurser där lärare med specialkompetens är redo att möta eleven utifrån hens unika förutsättningar. Är ditt barn eller din ungdom mer intresserat av ett annat ämne där vi inte har anpassade kurser, hör av dig till kulturskolan så undersöker vi gärna möjligheterna.

Bild och form för barn med särskilda behov

Du får pröva på att arbeta med olika material som till exempel teckning, måleri, lera, papier-maché, gips och Animation i Ipads. Du får träna din förmåga att skapa och tänka kreativt. Du ingår i en grupp och samspelar med de andra deltagarna. Vi avslutar kursen med en utställning. Kontakta oss innan du bokar din plats.

FMT

FMT-metoden tar musiken till hjälp för att nå andra mål än rent musikaliska. Med musikens hjälp skapas kroppslig medvetenhet som stimulerar hjärnans utveckling. I FMT spelar du på slagverksinstrument och blåsinstrument tillsammans med läraren som spelar piano. Ni arbetar tillsammans på ett kravlöst, roligt och stimulerande sätt. Allt för att skapa förutsättningar för bättre motorik, balans, koncentration, perception och inlärningsförmåga. Metoden har visat sig framgångsrik vid ett mycket brett spektrum av svårigheter, som läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem och motorikstörningar. Boka din kurs längst ner på denna sida.

Bokning på Kulturskolan

Här bokar du din plats på Kulturskolans kurser. Välkommen med din bokning!

Bokning på Kulturskolan

Bild på penslar
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats