Dans

Kom och dansa tillsammans! Upplev dansens möjligheter. Lektionerna fylls med dansteknik, glädje, kreativitet, styrka, gemenskap och musikalitet.

Boka din plats längst ner på denna sida.

Danslek (5-6 år)

Utifrån lek och fantasi skapar vi dans och rörelse tillsammans. Vi lär oss ramsor och övar både musikalitet och koordination.

Dansmix  (åk 1-2)

I Dansmix börjar vi öva dansteknik. Med rörelse och dansglädje lär vi oss enkla steg och danser till olika sorters musik. 

Streetdance (åk 2-gymnasiet)

Vi lär oss grunderna i streetdance. Tillsammans skapar vi dansklasser med energi och glädje. Du övar upp styrka, kondition och koordination till musik som gör dig medveten om rytmik och uttryck.

Mix-it (åk 3-4) 

I Mix-it blandar vi olika dansstilar som jazz, balett, modernt och street samt jobbar med elevernas eget skapande och uttryck.

Dans i Karby (åk 3-4)

En danskurs för dig som går i årskurs 3 och 4. Du får prova på olika dansstilar som showjazz och street, du får träna upp din koordination och styrka och framför allt ha roligt med danslärare Martina.

Showjazz (åk 5-gymnasiet)

I Showjazz dansar vi till allt från jazz till modern musik och fördjupar danskunskaper och dansteknik. Vi samarbetar med andra ensembler och deltar i musikalföreställningar och konserter.

Dansfördjupning (åk 5-gymnasiet)

Går du i årskurs 5 och uppåt och vill dansa flera gånger i veckan samt utvecklas mer inom dans? I Dansfördjupningen arbetar vi med olika dansstilar, dansteknik, uttryck, scennärvaro och större produktioner. Förutom en danslektion med Dansfördjupningen i veckan väljer du ytterligare en av följande kurser på kulturskolan: Showjazz, Streetdance eller DanceFusion.

Terminsavgift: 1650 kr per termin (i avgiften ingår två danslektioner i veckan, det vill säga Dansfördjupningkurs + valfri danskurs på kulturskolan).

DanceFusion (åk 7-gymnasiet)

Vi mixar olika dansstilar utifrån gruppens önskemål. Vi kan fokusera på jazzdans, streetdance, improvisation och/eller eget skapande.

Boka din kurs

Här bokar du din plats på Kulturskolans kurser. Välkommen med din bokning!

Bokning på Kulturskolan

Bild på penslar
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats