Dans

Kom och dansa tillsammans! Upplev dansens möjligheter. Lektionerna fylls med dansteknik, glädje, kreativitet, styrka, gemenskap och musikalitet.

Boka din plats längst ner på denna sida.

Dans 5-6 år

Utifrån lek och fantasi skapar vi dans och rörelse tillsammans. Vi testar på olika danssteg och övar både musikalitet och koordination. Fokus på lektionerna är dansglädje.

Dans åk 1-2

I Dans åk 1-2 får eleverna lära sig olika danssteg i olika dansstilar. Vi övar och lägger fokus musikalitet, koordination samt takt. Med rörelse och dansglädje lär vi oss enkla steg och danser till olika sorters musik. Fokus på lektionerna är dansglädje.

Dans åk 3-4

I Dans åk 3-4 får man testa på grunderna i olika dansstilar/danstekniker som jazz/showjazz, modernt och street. Eleverna får även testa på att skapa egna danser. Med rörelse och dansglädje lär vi oss steg och danser till olika sorters musik. Fokus på lektionerna är dansglädje.

Dans i Karby åk 1-4

I Dans åk 1-2 får eleverna lära sig olika danssteg i olika dansstilar. Vi övar och lägger fokus musikalitet, koordination samt takt. Med rörelse och dansglädje lär vi oss enkla steg och danser till olika sorters musik. Fokus på lektionerna är dansglädje.

I Dans åk 3-4 får man testa på grunderna i olika dansstilar/danstekniker som jazz/showjazz, modernt och street. Eleverna får även testa på att skapa egna danser. Med rörelse och dansglädje lär vi oss steg och danser till olika sorters musik. Fokus på lektionerna är dansglädje

Showjazz åk 5-gymnasiet

På Showjazzlektionerna dansar vi till olika sorters musik och fördjupar oss dans och dansteknik. Vi pratar mycket om och lägger mycket fokus på det sceniska i våra koreografier. Eleverna får jobba med eget skapande och inflytande på lektionerna. 

Dance Fusion åk 5-gymnasiet

I Dance Fusion mixar vi olika dansstilar, exempelvis modern/nutida dans och jazzdans. Fokus läggs på improvisation och eget skapande såväl som dansteknik och koreografi inför våra scenuppträdanden.

Dansteknik åk 3-gymnasiet

Dansteknik åk 3-6: på denna kurs ska vi utforska olika sätt att lära hos hitta en grundlig dansteknik. Detta gör vi genom att testa på olika former av teknikövningar inom bland annat pilates, yoga, jazzteknik och balett. Kursen kommer inte att göra några uppträdanden.

Dansteknik för dansvana åk 7-gymnasiet: på denna kurs kommer vi fokusera på att hitta en bra grundteknik för att kunna jobba bättre i våra kroppar på de ordinarie danslektionerna. Vi kommer jobba i grupp, men även mycket individuellt. Vad behöver just du för att bli en bättre dansare? Vi testar på olika former att teknikövningar inom bland annat pilates, yoga, jazzteknik och balett. Kursen kommer inte göra några uppträdanden.

Boka din kurs

Här bokar du din plats på Kulturskolans kurser. Välkommen med din bokning!

Bokning på Kulturskolan

Bild på penslar
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats