Dans

Kom och dansa tillsammans! Upplev dansens möjligheter. Lektionerna fylls med dansteknik, glädje, kreativitet, styrka, gemenskap och musikalitet.

Boka din plats längst ner på denna sida.

Danslek (5-6 år)

Utifrån lek och fantasi skapar vi dans och rörelse tillsammans. Vi lär oss ramsor och övar både musikalitet och koordination.

Dansmix  (åk 1-2)

I Dansmix börjar vi öva dansteknik. Med rörelse och dansglädje lär vi oss enkla steg och danser till olika sorters musik.

Killgrupp (åk 2-4)

Vi satsar på att killarna ska vilja fortsätta och utvecklas inom dansen på Kulturskolan, därför startade vi en killgrupp hösten 2018. Vi kommer blanda olika dansstilar men med fokus på streetdance, improvisation och eget skapande. Lektionerna fylls med dansteknik, glädje, kreativitet, styrka, gemenskap och musikalitet. Tillsammans med läraren planerar gruppen delar av lektionsinnehållet för att få ett större inflytande.

Mix-it (åk 3-4) 

I Mix-it blandar vi olika dansstilar, jazz, balett, modernt och street samt jobbar med elevernas eget skapande och uttryck.

Showjazz (åk 5-9)

I Showjazz dansar vi till allt från jazz till modern musik och fördjupar danskunskaper och dansteknik. Vi samarbetar med andra ensembler och deltar i musikalföreställningar och konserter.

DanceFusion (åk 8 och uppåt)

Vi mixar olika dansstilar utifrån gruppens önskemål. Vi kan fokusera på jazzdans, streetdance, improvisation och/eller eget skapande.

Streetdance (åk 3-9)

Vi lär oss grunderna i streetdance. Tillsammans skapar vi dansklasser med energi och glädje. Du övar upp styrka, kondition och koordination till musik som gör dig medveten om rytmik och uttryck.

Dansfördjupning (åk 7-9)

Går du i årskurs 7 och uppåt och vill dansa fler gånger i veckan samt utvecklas mer inom dans? I Dansfördjupningen arbetar vi med olika dansstilar, dansteknik, uttryck, scennärvaro och större produktioner. Förutom en danslektion med Dansfördjupningen i veckan väljer du till en av följande kurser på Kulturskolan: Showjazz och Streetdance.

Terminsavgift: 1650 kr/termin (i avgiften som är 1650 kr/termin ingår 2 danslektioner i veckan dvs Dansfördjupningkurs + valfri danskurs på Kulturskolan).

Bokning på Kulturskolan

Här bokar du din plats på Kulturskolans kurser. Välkommen med din bokning!

Bokning på Kulturskolan

Bild på penslar
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats