Start / Fritid och kultur / Kultur / Konst / Konst i offentlig miljö / Häpp vid Kvarnbadets utegym

Eva Larsson – Häpp vid Kvarnbadets utegym

Titel: Häpp
Konstnär: Eva Larsson
Årtal: 2022
Inköp:2021
Material: Brons
Plats: Kvarnbadets utegym, Sörgården 24.

Vad är rörelseglädje för dig? Runt om i Kvarnbadets utegym finner du konstnären Eva Larssons skulpturserie Häpp, vilka på ett lekfullt och tankeväckande sätt bjuder in besökare att närma sig frågan. Serien består av fyra människogestalter gjutna i brons som inspirerats av fysisk aktivitet, omsorg, mod och tillit.

En figur ses stå på händer, en annan föreställer ett par där den ena figuren tycks uppmuntra den andra till att våga. Larssons skulpturer vill framkalla mod att våga testa – även när det känns svårt, tungt eller rent av omöjligt. Konsten på Kvarnbadets utegym hoppas kunna ge dig ett större förtroende och en djupare förståelse till din kropp, samt frammana en känsla av styrka och lust i varje rörelse.

Titeln Häpp har Larsson valt då det för henne är ett positivt ord kopplat till rörelse, ett ord som kan användas som "verbal fanfar" för att ackompanjera en rörelse som kan te sig lite komplicerad eller svår.

Konsten vid Kvarnbadets utegym är ett samarbete mellan Fritidsförvaltningen och Kulturförvaltningen i Vallentuna Kommun. Verken är inköpta 2021.

Om Eva Larsson
Larsson (f. 1964) är utbildad på Konstfack. Hennes arbete består främst av skulpterade objekt som visas i större installationer på utställningar eller via gestaltningsuppdrag i offentliga miljöer. Med skulpturer och bilder skapas scener som undersöker mellanmänskliga situationer och företeelser i vår samtid. Hon finns representerad hos Statens Konstråd, Borås konstmuseum, Hälsinglands museum, och ett flertal kommuner och landsting.

 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats