Start / Näringsliv och arbete / Arbeta hos oss / Arbeta som vikarie hos oss / Vikarie inom vård och omsorg / Möt Yaroslav, sommarvikarie inom vård och omsorg

Möt Yaroslav, sommarvikarie inom vård och omsorg

Porträtt av YaroslavYaroslav har redan under våren 2024 jobbat extra på äldreboendet Väsbygården här i Vallentuna. I juni avslutar han sina studier på språkintroduktionsprogrammet på Åva gymnasium och efter det väntar ett sommarvikariat på Väsbygården.

Yaroslav, vad fick dig att söka jobb som sommarvikarie här på Vallentuna kommun?

Den ena anledningen till att jag sökte som sommarvikarie är att jag behöver tjäna pengar för att betala mina räkningar och ta hand om mig själv. Den andra anledningen är att jag har tidigare erfarenhet av att arbeta på ett äldreboende och det slog mig att det kunde vara bra idé att hjälpa till att ta hand om äldre människor igen.

Hur känner du inför att jobba på Väsbygården i sommar?

Mina förväntningar på att arbeta på ett äldreboende är nog ganska normala. Jag vill att de boende ska känna att de blir väl omhändertagna och har ett bra liv. Sen finns det en annan förväntan, men det är snarare en önskan, och det är att jobba vidare även efter sommaren, till exempel i höst, vinter och vår. Jag menar att jag är intresserad av långsiktig anställning här.

Vad skulle du vilja säga till någon annan som är nyfiken på att söka jobb som sommarvikarie på ett äldreboende?

Jag skulle vilja säga till människor som är intresserade av att ansluta sig till personalen på äldreboendet: "Du kommer inte ångra dig eftersom det är ett fantastiskt jobb som gör att du kan hjälpa behövande. Om du har en önskan att hjälpa människor är detta ett utmärkt val för dig!"

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats