Möta Ida, timvikarie på våra förskolor

Porträtt av IdaIda har jobbat som timvikarie hos oss sedan februari i år. Som timvikarie kan man både bli inbokad på pass samma morgon som man behövs i en verksamhet eller under lite längre perioder. Vi träffar Ida en solig maj-morgon på Kårsta förskola där hon blivit inbokad som vikarie fram till sommaren.

Ida, vad fick dig att söka som vikarie till våra förskolor och skolor?

Det passade mig väldigt bra att söka tjänsten då jag bor här i Vallentuna och tidigare jobbat inne i Stockholm som barnskötare. Efter att jag fick barn och avslutade min föräldraledighet ville jag jobba närmre mitt hem och just som vikarie då man kan välja arbetstider lite enklare men också för att kunna testa arbeta inom olika förskolor och se vart jag trivs bäst!

Vad uppskattar du mest med att arbeta som timvikarie?

Jag uppskattar att jobba som timvikarie då jag får träffa många olika kollegor och barn och får se hur olika förskolor fungerar. För mig är det väldigt intressant att se hur olika verksamheter hanterar olika situationer och problem som dyker upp. Det känns också väldigt bra att känna att jag, genom att vara på plats som vikarie, verkligen hjälper verksamheten att se till att barnen får en så bra dag som möjligt.

Vill du jobba inom våra förskolor

Vill du, precis som Ida, jobba som timvikarie inom våra förskolor? Då ska du kika in på vår sida "Vikarie inom förskola och skola" för mer information och möjlighet att söka jobb som vikarie hos oss.

Jobba som vikarie

Vad skulle du vilja säga till någon som är nyfiken på att söka jobb som timvikarie inom våra förskolor?

Att jobba som timvikarie inom förskolan är ett otroligt givande jobb där man känner sig behövd! För att jobba som timvikarie skulle jag säga att du behöver tycka om att träffa många olika människor som alla fungerar olika. För att klara av jobbet behöver du också vara uppmärksam och ställa många frågor. Var lyhörd och använd ditt sunda förnuft!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats