Start / Förskola och skola / Vuxenutbildning

Vuxenutbildning

Kunskapscentrum Nordost ansvarar för antagning till kommunal vuxenutbildning för dig som bor i Vallentuna, Danderyd, Täby, Vaxholm och Österåker. Vuxenutbildningen omfattar gymnasial vuxenutbildning, grundläggande vuxenutbildning och SFI, svenska för invandrare. 

Vuxenutbildning vänder sig till dig som:

• är minst 20 år och saknar grundskole- eller gymnasieutbildning
• saknar grundläggande behörighet för högskolestudier
• behöver komplettera för särskild behörighet avseende studier på högskola, universitet eller kvalificerad yrkesutbildning

Du gör din ansökan via Kunskapscentrum Nordosts webbplats, du kan söka enstaka kurser eller hela kurspaket. Du kan själv välja studieform, det vill säga om du vill läsa på distans eller i klassrum. Det finns också möjlighet att välja olika studietakter.

Komvux som särskild utbildning, Lärvux

Komvux som särskild utbildning, Lärvux, ger kunskaper motsvarande obligatoriska särskolan, grundsärskola samt gymnasiesärskolans nationella program.

Särskild utbildning för vuxna finns på grundläggande och på gymnasial nivå. Träningsskolan ingår som en gren inom den grundläggande nivån.

För att hitta en utbildning som passar ska du själv kontakta den skola du är intresserad av. Du ansöker direkt till skolan med deras blanketter.

Skolan skickar sedan en individuell studieplan till kommunen som underlag för beslut.

Studie- och yrkesvägledning

På Kunskapscentrum Nordost webbplats finns svar på de vanligaste frågorna om vuxenutbildning och SFI. Där finns också information om studie-och yrkesvägledning och hur du gör om du vill komma i kontakt med en vägledare.

Studiestöd

När du studerar på Vuxenutbildning har du rätt att få studiemedel av CSN.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats