Öppen förskola

Öppna förskolan i Vallentuna är en mötesplats för både barn och vuxna. Till oss är alla barn i åldern 0-5 år välkomna. Verksamheten är gratis och du behöver inte föranmäla innan du kommer hit.

Vår verksamhet planeras till stor del utifrån våra besökares behov och önskemål. Du kan till exempel komma hit och ta en fika, vara med på sångsamling eller pyssla. Vissa dagar ordnar vi även enklare lunch men det finns alltid tillgång till mikrovågsugn, spis, porslin och bestick för dig som vill värma din egen lunch eller dylikt. Hos oss får du även möjlighet att knyta nya kontakter och prata om det viktigaste ledarskapet av alla, föräldraskapet!

Varmt välkommen till öppna förskolan! Följ oss gärna på Facebook för att få den senaste informationen. Där heter vi Öppna förskolan Vallentuna.

Bebis som leker på golvet

Ordinarie öppettider 

På grund av smittorisken vad gäller Coronaviruset så har öppna förskolans verksamhet flyttat till Lassepraken till vidare. Vi finns där varje vardag mellan klockan 9.30 - 12.00. Inomhusaktiviteter och kvällsaktiviteter såsom samtalskvällar är inställda. Hoppas vi ses i Lasseparken!

Måndagar

 • Öppet klockan 09.00 – 15. 00
 • Sångsamling klockan 10.30.
 • Korv med bröd klockan 10.45 – kl. 11.30. Pris: 10kr st.

Tisdagar

 • Öppet klockan 09.00 – 15.00 
 • Sångsamling klockan 10.30.
 • Sångsamling klockan 13.30, främst för de yngre barnen.

Onsdagar

På onsdagar är det aktiviter med föranmälan såsom föräldrakurser, tematräffar. Läs längre ner om det är någon av onsdagsaktiviterna du vill delta i. Maila mig i så fall på susanna.sohlberg@vallentuna.se

Torsdagar

 • Öppet klockan 09.00 – kl. 15.00
 • Sångsamling klockan 10.30.
 • Sångsamling klockan 13.30, främst för de yngre barnen.

Fredagar

 • Öppet klockan 09.00 – kl. 14.00.
 • Skrammel och bank-sångsamling klockan 10.30. 
 • Alla fredagar i oktober till och med mars så gör jag hemmagjord soppa med bröd klockan 11.00-11.30. Pris: 20 kr per portion.

Avvikande öppettider

Stängt fredagen den 28 februari. 

Stängt fredag den 6 mars.

Stänger klockan 11 tisdagen den 28 april.

 

Program våren 2020

 

På grund av smittorisken vad gäller Coronaviruset så har öppna förskolans verksamhet flyttat till Lassepraken till vidare. Vi finns där varje vardag mellan klockan 9.30 - 12.00. Inomhusaktiviteter och kvällsaktiviteter såsom samtalskvällar är inställda. Hoppas vi ses i Lasseparken!

 

Föräldragrupp

Som förälder har man alltid funderingar över föräldraskapet och hur vi kan bidra till våra barn på bästa sätt. Den här kursen är för dig som vill fördjupa dig i föräldraskapets funderingar och diskutera saker som självkänsla, gränser, syskonrelationen, kommunikation, partnerskap och mycket annat. Kursen är i första hand för flergångsföräldrar. Vi ses på onsdagsförmiddagar på Öppna förskolan mellan kl. 9.30 – 11.30, barn upp till cirka 8 månader kan följa med. Har du frågor/funderingar eller vill anmäla dig så hör av dig till Susanna. Datumen som gäller är 22 januari, 29 januari, 5 februari, 12 februari, 19 februari och 4 mars. anmäl dig till mig på susanna.sohlberg@vallentuna.se.

Tema Onsdagar

Kom till Öppna förskolan och fördjupa dig i något av ämnena nedan tillsammans med andra föräldrar. Du väljer själv vilka ämnen du vill vara med på. Anmäl dig direkt till Öppna förskolan senast måndag samma vecka du vill vara med via mail eller via Facebook sidan, där heter vi "Öppna förskolan Vallentuna". Barn upp till 8 månader kan vara med på träffen. Vi träffas mellan kl. 09.30 – 11.30 i Öppna förskolans lokaler. Träffarna är kostnadsfria och det finns fika till självkostnadspris. :

 • 11 mars - Föräldrars ledarskap. Vem vill jag vara för mitt barn?
 • 18 mars - Självkänsla, vad är det och hur kan jag bidra?
 • 25 mars - Gränser, vad vill barnet när det inte funkar?
 • 1 april - Syskonrelationen, hur kan man göra och tänka kring den?
 • 8 april - Kommunikation, hur kan jag prata för att nå fram?
 • 29 april- Partnerskapet, vad händer med relationen när barnen kommer?
 • 6 maj - "Trotsåldern" - finns den?

 

Rim och ramsstund

Ungefär en gång i månaden kommer barnbibliotekarie Sam hit och har rim och ramsstund, Sam väljer ut några böcker som hen läser för oss och det brukar vara uppskattat. Följande datum gäller: 14 januari, 11 februari, 10 mars, 31 mars, 21 april, 19 maj och 16 juni. Alltid klockan 10.30. Välkomna!

Specialpedagog

Maud Hallberg-Andersson kommer till oss på öppna förskolan under våren och lär oss om tecken som stöd, TAKK, och hur det kan stödja talutvecklingen. Följande datum gäller: 23 januari, 20 februari, 12 mars, 7 april och 14 maj. Maud är alltid här mellan klockan 9 -11. Välkomna!

Samtalskvällar för föräldrar

Kom och få ideer och inspiration i föräldrskapet. Vid fyra tillfällen i vår har du som förälder chansen att vara med på en föreläsning med efterföljande samtal/frågestund. Du väljer själv vilka ämnen som intresserar dig och anmäler dig till de kvällar du vill delta. Vi vänder oss till dig som vill lära mer om hur du kan bidra till ditt barns utveckling och har barn som är upp till 12 år.

 • Torsdag 5 mars: Självkänsla. Hur kan jag bidra till mitt barns självkänsla? Förskollärare Susanna Sohlberg
 • Torsdag 19 mars: Trotsålder, vad är det egentligen och hur kan jag tänka som förälder? Förskollärare Susanna Sohlberg
 • Torsdag 2 april: Vad behöver barn för att utveckla språklig och kommunikativ förmåga? Specialpedagog Maud Hallberg Andersson
 • Torsdag 23 april: Vad behöver barn för att utvecklas motoriskt? Vad är rörelserikedom? Fysioterapeut Viktoria Kolm

Vi ses alltid i Öppna förskolans lokaler på Hjälmstavägen 8B mellan klockan 18 – 20. Det finns fika till självkostnadspris.

Har du frågor? Mejla susanna.sohlberg@vallentuna.se
Vill du anmäla dig? Susanna.sohlberg@vallentuna.se

 

Fotografen

Fredag förmiddag den 27 mars så kommer vår duktiga fotograf Anne hit. Hon fotar alla som vill kostnadsfritt och du betalar sedan om du vill ha bilderna. Det går bra att ta syskonbilder också såklart. Anmälningslista finns på Öppna förskolan.

Lasseparken

Från och med onsdagen den 13 maj och fram till 24 juni så ses vi i Lasseparken på onsdagsförmiddagarna mellan klockan 9.30 - 12.30. Jag tar med grillen och tänder den vid 11-tiden så tar ni med det ni vill grilla!

Familjens hus

Kommunens öppna förskola är en del av Familjens hus. Familjen hus är ett samarbetsprojekt mellan mödravård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst. Det förebyggande arbetet riktar sig till familjer med barn i åldern 0-6 år.

Familjens Hus erbjuder:

 • Gruppverksamhet för barn och vuxna
 • Stödsamtal för föräldrar
 • Råd och stöd av distriktssköterskor från Barnavårdscentralen (BVC). Leder tematräffar och ansvarar för föräldragrupper
 • Råd och stöd av barnmorskor från Barnmorskemottagningen (BMM). Erbjuder även graviditetstest och recept på p-piller
 • Familjerättsligt stöd från socialtjänsten

Öppna förskolan

Susanna Sohlberg

E-post
susanna.sohlberg@vallentuna.se

Telefon
0766-41 54 90

Besök
Hjälmstavägen 8 B (Företagsbyn)

Facebook
Öppna förskolan Vallentuna

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats