Öppen förskola

Öppna förskolan i Vallentuna är en mötesplats för både barn och vuxna. Till oss är alla barn i åldern 0-5 år välkomna. Verksamheten är gratis och du behöver inte föranmäla innan du kommer hit.

Vår verksamhet planeras till stor del utifrån våra besökares behov och önskemål. Du kan till exempel komma hit och ta en fika, vara med på sångsamling eller pyssla. Vissa dagar ordnar vi även enklare lunch men det finns alltid tillgång till mikrovågsugn, spis, porslin och bestick för dig som vill värma din egen lunch eller dylikt. Hos oss får du även möjlighet att knyta nya kontakter och prata om det viktigaste ledarskapet av alla, föräldraskapet!

Varmt välkommen till öppna förskolan! Följ oss gärna på Facebook för att få den senaste informationen. Där heter vi Öppna förskolan Vallentuna.

Bebis som leker på golvet

Ordinarie öppettider

Nu är det semesterstängt på öppna förskolan. Den öppnar igen tisdagen den 11 augusti klockan 09.00. Välkommen då!

Måndagar

 • Öppet klockan 09.00 – 15. 00
 • Sångsamling klockan 10.30.
 • Korv med bröd klockan 10.45 – kl. 11.30. Pris: 10kr st.

Tisdagar

 • Öppet klockan 09.00 – 15.00. 
 • Sångsamling klockan 10.30.
 • Sångsamling klockan 13.30.

Onsdagar

Onsdagsförmiddagar mellan klockan 09.00 - 11.30 fram till och med den 30 september så ses vi i Lasseparken. Jag tar med sandleksaker. 

Den 7 oktober börjar höstens föräldragrupp på onsdagförmiddagarna mellan klockan 09.30 - 11.30. Det finns alltid något man funderar över som förälder (oavsett ålder på barnen) och här vänder och vrider vi på det mesta. Läs mer om det längre ner.

Bäbishäng! På onsdagseftermiddagar mellan klockan 12.30 - 14.30 så är välkomnar Öppna förskolan föräldrar och barn 0 - 8 månader för prat, erfarenhetsutbyte och nya kontaktytor. Ingen föränmälan, bara kom! 

Torsdagar

 • Öppet klockan 09.00 – 12.00 för barn mellan 0 - 6 år.
 • Sångsamling klockan 10.30.
 • Bäbishäng 12.30 - 14.30. Välkomna alla barn 0 - ca 8 månader!

         Fredagar

 • Öppet klockan 09.00 – kl. 14.00.
 • Skrammel och bank-sångsamling klockan 10.30. 
 • Alla fredagar i oktober till och med mars så gör jag hemmagjord soppa med bröd klockan 11.00-11.30. Pris: 20 kr per portion.

Avvikande öppettider

 Stänger klockan 13.30 måndag 19 oktober.

 Stängt måndagen den 1 december.

 

 

Program hösten 2020

 

Föräldragrupp

Som förälder har man alltid funderingar över föräldraskapet och hur vi kan bidra till våra barn på bästa sätt. Den här kursen är för dig som vill fördjupa dig i föräldraskapets funderingar och diskutera saker som självkänsla, gränser, syskonrelationen, kommunikation, partnerskap och mycket annat. Vi ses på onsdagsförmiddagar på Öppna förskolan mellan kl. 09.30 – 11.30, barn upp till cirka 8 månader kan följa med. Har du frågor/funderingar eller vill anmäla dig så hör av dig till Susanna. Datumen som gäller är 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 4 november och 11 november. Anmäl dig till mig på susanna.sohlberg@vallentuna.se.

Tema Onsdagar

Kom till Öppna förskolan och fördjupa dig i något av ämnena nedan tillsammans med andra föräldrar. Du väljer själv vilka ämnen du vill vara med på. Anmäl dig direkt till Öppna förskolan senast måndag samma vecka du vill vara med via mail eller via Facebook sidan, där heter vi "Öppna förskolan Vallentuna". Barn upp till 8 månader kan vara med på träffen. Vi träffas mellan kl. 09.30 – 11.30 i Öppna förskolans lokaler. Träffarna är kostnadsfria och det finns fika till självkostnadspris. :

 • 18 november - Föräldrars ledarskap. Vem vill jag vara för mitt barn?
 • 25 november - Självkänsla, vad är det och hur kan jag bidra?
 • 2 december- Gränser, vad vill barnet när det inte funkar?
 • 9 december - Syskonrelationen, hur kan jag påverka den?
 • 16 december - "Trotsåldern" - finns den?

 

Rim och ramsstund

Ungefär en gång i månaden kommer barnbibliotekarie Sam hit och har rim och ramsstund, Sam väljer ut några böcker som hen läser för oss och det brukar vara uppskattat. Följande datum gäller: 13 oktober, 10 november och 8 december. Alltid klockan 10.30. Välkomna!

Specialpedagog

Maud Hallberg-Andersson kommer till oss på öppna förskolan under våren och lär oss om tecken som stöd, TAKK, och hur det kan stödja talutvecklingen. Me Följande datum gäller: 20 augusti, 15 september, 22 oktober och 19 november. Maud är alltid här mellan klockan 9 -11. Välkomna!

Fotografen

Fredagen den 16 oktober så kommer vår duktiga fotograf Anne hit. Hon fotar alla som vill kostnadsfritt och du betalar sedan om du vill ha bilderna. Det går bra att ta syskonbilder också såklart. Anmälningslista finns på Öppna förskolan.

Lasseparken

Från och med onsdagen den 12 augusti och fram till 30 september så ses vi i Lasseparken på onsdagsförmiddagarna mellan klockan 09.00 - 11.30. Ta gärna med fika. Om intresse finns så har vi utesångsamling!

Familjens hus

Kommunens öppna förskola är en del av Familjens hus. Familjen hus är ett samarbetsprojekt mellan mödravård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst. Det förebyggande arbetet riktar sig till familjer med barn i åldern 0-6 år.

Familjens Hus erbjuder:

 • Gruppverksamhet för barn och vuxna
 • Stödsamtal för föräldrar
 • Råd och stöd av distriktssköterskor från Barnavårdscentralen (BVC). Leder tematräffar och ansvarar för föräldragrupper
 • Råd och stöd av barnmorskor från Barnmorskemottagningen (BMM). Erbjuder även graviditetstest och recept på p-piller
 • Familjerättsligt stöd från socialtjänsten

Öppna förskolan

Susanna Sohlberg

E-post
susanna.sohlberg@vallentuna.se

Telefon
0766-41 54 90

Besök
Hjälmstavägen 8 B (Företagsbyn)

Facebook
Öppna förskolan Vallentuna

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats