Öppen förskola

Öppna förskolan i Vallentuna är en mötesplats för både barn och vuxna. Till oss är alla barn i åldern 0-5 år välkomna. Verksamheten är gratis och du behöver inte föranmäla innan du kommer hit.

Vår verksamhet planeras till stor del utifrån våra besökares behov och önskemål. Du kan till exempel komma hit och ta en fika, vara med på sångsamling eller pyssla. Vissa dagar ordnar vi även enklare lunch men det finns alltid tillgång till mikrovågsugn, spis, porslin och bestick för dig som vill värma din egen lunch eller dylikt. Hos oss får du även möjlighet att knyta nya kontakter och prata om det viktigaste ledarskapet av alla, föräldraskapet!

Varmt välkommen till öppna förskolan! Följ oss gärna på Facebook för att få den senaste informationen. Där heter vi Öppna förskolan Vallentuna.

Bebis som leker på golvet

Ordinarie öppettider

Öppna förskolan har sommarstängt mellan den 25 juni och                16 augusti 2021. Välkomna tillbaks den 17 augusti klockan 09.00.

Har nöjet att berätta att Öppna förskolan slår upp sina portar på ny adress från och 2021. Adressen är Åby gata 3 vilket också är riktigt nära BVC och MVC. Följ Öppna förskolan på Facebook, där heter vi "Öppna förskolan Vallentuna".

Öppna förskolans verksamhet har sommaruppehåll mellan den 25 juni tilloch med den 16 augusti 2021. Jag öppnar alltså igen tisdagen den 17 augusti klockan 9. Då ses vi inne i huset på Åby gata 3. Hela planeringen för hösten kommer finnas tillgänglig här på sidan den 17 augusti. Välkomna då!

Jag tänkte att vi under våren 2021 gör så här:
Måndagar ses vi på 4H Gården (Ekebyvägen 155b) klockan 9.30 - 11.30. Där tittar vi på får, hästar, kaniner och grisar och fikar utomhus. Ta med eget fika om ni vill.

Tisdagar ses vi i Vikingaparken mellan klockan 9.30 - 11.30. Ta med kaffetermos om du vill. (På Bergvägen ovanför Åbybergskyrkan.

Onsdagar ses vi i Lasseparken mellan klockan 9.30 - 11.30. Jag tar med grill och ni tar med det ni vill grilla.

Torsdagar blir det barnvagnspromenad. De som vill pratgå tillsammans med mig kommer till Öppna förskolan (Åby gata 3) till klockan 9.30. Vi utgår därifrån!

På fredagar ses vi vid Öppna förskolans hus på Åby gata 3. Vi leker och fikar utanför huset mellna klockan 9.30 - 11.30. Jag fixar fika (10kr swish). Välkommen!

På onsdagar och torsdagar mellan klockan 12.30 – 14.30 (från vecka 15) kommer Öppna förskolan vara öppen för föräldrar och barn mellan ca 0 – 7 månader. Syftet är att få träffa andra nyblivna föräldrar för att dela erfarenheter och skapa kontaktytor. Vi fikar och pratar om det viktigaste ledarskapet av alla, föräldraskapet!
Messa mig på nummer 0766 415490 från klockan 7.30 och framåt om du vill komma, antalet platser är begränsat till 8 vuxna besökare i Corona-tider så att vi ka hålla avstånd. Ta också gärna med egna leksaker.

Vi hörs och ses!

Måndagar

 • Öppet klockan 09.00 – 15. 00
 • Sångsamling klockan 10.30.

Tisdagar

 • Öppet klockan 09.00 – 15.00. 
 • Sångsamling klockan 10.30.
 • Sångsamling klockan 13.30.

Onsdagar

Vi ses i Lasseparken på onsdagsförmiddagarna mellan klockan 9.30 - 11.30. Jag tar med grillen och ni tar med det ni vill grilla!

Bäbishäng! På onsdagseftermiddagar mellan klockan 12.30 - 14.30 så är välkomnar Öppna förskolan föräldrar och barn 0 - 7 månader för prat och erfarenhetsutbyte.

Torsdagar

 • Öppet klockan 09.00 – 12.00 för barn mellan 0 - 5 år.
 • Sångsamling klockan 10.30.
 • Bäbishäng 12.30 - 14.30. Välkomna alla barn 0 - ca 7 månader!

         Fredagar

 • Öppet klockan 09.00 – kl. 14.00.
 • Skrammel och bank-sångsamling klockan 10.30. 

 

 

 

Program våren 2021

Rekommendationerna angående smittspridningen gör att jag inte vet riktigt när jag kan välkomna er inomhus.
Jag tänkte att från och med vecka 2 så gör vi så här:
Måndagar ses vi på 4H Gården (Ekebyvägen 155b) klockan 9.30 - 11.30. Där tittar vi på får, hästar, kaniner och grisar och fikar utomhus. Ta med eget fika om ni vill.

Tisdagar ses vi i Vikingaparken mellan klockan 9.30 - 11.30. Ta med kaffetermos om du vill. (På Bergvägen ovanför Åbybergskyrkan.

Onsdagar ses vi i Lasseparken mellan klockan 9.30 - 11.30. Jag tar med grill och ni tar med det ni vill grilla.

Torsdagar blir det barnvagnspromenad. De som vill pratgå tillsammans med mig kommer till Öppna förskolan (Åby gata 3) till klockan 9.30. Vi utgår därifrån!
Sedan håller vi tummarna för att jag snart får släppa in er i den "nya" Öppna förskolan på Åby gata!

 

Föräldragrupp

Som förälder har man alltid funderingar över föräldraskapet och hur vi kan bidra till våra barn på bästa sätt. Den här kursen är för dig som vill fördjupa dig i föräldraskapets funderingar och diskutera saker som självkänsla, gränser, syskonrelationen, kommunikation, partnerskap och mycket annat. Vi ses på onsdagsförmiddagar på Öppna förskolan mellan kl. 09.30 – 11.30, barn upp till cirka 8 månader kan följa med. Har du frågor/funderingar eller vill anmäla dig så hör av dig till Susanna. Datumen som gäller är 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 4 november, 11 november och 18 november. Anmäl dig till mig på susanna.sohlberg@vallentuna.se.

Tema Onsdagar 

Kom till Öppna förskolan och fördjupa dig i något av ämnena nedan tillsammans med andra föräldrar. Du väljer själv vilka ämnen du vill vara med på. Anmäl dig direkt till Öppna förskolan senast måndag samma vecka du vill vara med via mail eller via Facebook sidan, där heter vi "Öppna förskolan Vallentuna". Barn upp till 8 månader kan vara med på träffen. Vi träffas mellan kl. 09.30 – 11.30 i Öppna förskolans lokaler. Träffarna är kostnadsfria och det finns fika till självkostnadspris.

 • 25 november - Självkänsla, vad är det och hur kan jag bidra?
 • 2 december- Gränser, vad vill barnet när det inte funkar?
 • 9 december - Syskonrelationen, hur kan jag påverka den?
 • 16 december - "Trotsåldern" - finns den?

 Samtalskvällar

Vid tre tillfällen i höst har du som förälder chansen att lyssna på en kort föreläsning med efterföljande samtal/frågestund. Du väljer själv vilka ämnen som intresserar dig och anmäler dig till de kvällar du vill delta. Vi vänder oss till dig som vill lära mer om hur du kan bidra till ditt barns utveckling och har barn som är upp till 12 år.
Torsdag 5 november:
Föräldrars ledarskap, vem vill jag vara för mitt barn?

Torsdag 19 november:
Självkänsla. Hur kan jag bidra till mitt barns självkänsla?

Torsdag 3 december:
Trotsålder, vad är det egentligen och hur kan jag tänka som förälder?

Det är förskollärare Susanna Sohlberg som håller i träffarna. Susanna har lång erfarenhet av föräldraskapsstöd. Vi ses alltid i Öppna förskolans lokaler på Hjälmstavägen 8B mellan klockan 18 – 20. Det finns fika till självkostnadspris, Swish eller kontanter gäller.
Har du frågor? Mejla susanna.sohlberg@vallentuna.se
Vill du anmäla dig? Susanna.sohlberg@vallentuna.se

 

Specialpedagog

Maud Hallberg-Andersson kommer till oss på öppna förskolan under våren och lär oss om tecken som stöd, TAKK, och hur det kan stödja talutvecklingen. Me Följande datum gäller: 20 augusti, 15 september, 22 oktober. Maud är alltid här mellan klockan 9 -11. Välkomna!

Fotografen

Fredagen den 16 oktober så kommer vår duktiga fotograf Anne hit. Hon fotar alla som vill kostnadsfritt och du betalar sedan om du vill ha bilderna. Det går bra att ta syskonbilder också såklart. Anmälningslista finns på Öppna förskolan.

Lasseparken

Vi ses i  Lasseparken på onsdagsförmiddagarna mellan klockan 09.30 - 11.30. Jag tar med grill och ni tar med det ni vill grilla. Om intresse finns så har vi utesångsamling!

Familjens hus

Kommunens öppna förskola är en del av Familjens hus. Familjen hus är ett samarbetsprojekt mellan mödravård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst. Det förebyggande arbetet riktar sig till familjer med barn i åldern 0-6 år.

Familjens Hus erbjuder:

 • Gruppverksamhet för barn och vuxna
 • Stödsamtal för föräldrar
 • Råd och stöd av distriktssköterskor från Barnavårdscentralen (BVC). Leder tematräffar och ansvarar för föräldragrupper
 • Råd och stöd av barnmorskor från Barnmorskemottagningen (BMM). Erbjuder även graviditetstest och recept på p-piller
 • Familjerättsligt stöd från socialtjänsten

Öppna förskolan

Susanna Sohlberg

E-post
susanna.sohlberg@vallentuna.se

Telefon
0766-41 54 90

Besök
Åby gata 3

Facebook
Öppna förskolan Vallentuna

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats