Öppen förskola

Öppna förskolan i Vallentuna är en mötesplats för både barn och vuxna. Till oss är alla barn i åldern 0-5 år välkomna. Verksamheten är gratis och du behöver inte föranmäla innan du kommer hit.

Vår verksamhet planeras till stor del utifrån våra besökares behov och önskemål. Du kan till exempel komma hit och ta en fika, vara med på sångsamling eller pyssla. Vissa dagar ordnar vi även enklare lunch men det finns alltid tillgång till mikrovågsugn, spis, porslin och bestick för dig som vill värma din egen lunch eller dylikt. Hos oss får du även möjlighet att knyta nya kontakter och prata om det viktigaste ledarskapet av alla, föräldraskapet!

Varmt välkommen till öppna förskolan! Följ oss gärna på Facebook för att få den senaste informationen. 

Bebis som leker på golvet

Öppettider

Nu är det semestertider på Öppna förskolan. Välkommen hit igen tisdagen den 13 augusti klockan 9.00.

 

Ordinarie öppettider 

Måndagar

Öppet kl. 09.00 – 15. 00
Sångsamling kl. 10.30.
Korv med bröd kl. 10.45 – kl. 11.30. Pris: 10kr st.

Tisdagar

Öppet kl. 09.00 – 15.00 

Sångsamling kl. 10.30.
Sångsamling kl. 13.30, främst för de yngre barnen

Onsdagar

De första onsdagarna på terminen (14 augusti, 28 augusti, 4 september, och 11 september) är vi ute på öppna förskolans gård på förmiddagen mellan 9 - 12. Onsdagarna efter det är det aktiviter med föranmälan såsom föräldrakurser, tematorsdagar. Läs längre ner om det är någon av onsdagsaktiviterna du vill delta i. Maila mig i så fall på susanna.sohlberg@vallentuna.se

Torsdagar

Öppet kl. 09.00 – kl. 15.00
Sångsamling kl. 10.30.
Sångsamling kl. 13.30, främst för de yngre barnen

Fredagar

Öppet kl. 09.00 – kl. 14.00.
"Skrammel och bank", sångsamling kl. 10.30. 
Alla fredagar i oktober till och med mars så gör jag hemmagjord soppa med bröd kl. 11.00-11.30. Pris: 20 kr per portion.

Avvikande öppettider

Vi öppnar igen tisdagen den 13 augusti klockan 09.00.Välkommen då!

 

Program hösten 2019

Föräldragrupp

Som förälder har man alltid funderingar över föräldraskapet och hur vi kan bidra till våra barn på bästa sätt. Den här kursen är för dig som vill fördjupa dig i föräldraskapets funderingar och diskutera saker som självkänsla, gränser, syskonrelationen, kommunikation, partnerskap och mycket annat. Kursen är i första hand för flergångsföräldrar. Vi ses på onsdagsförmiddagar på Öppna förskolan mellan kl. 9.30 – 11.30, barn upp till cirka 8 månader kan följa med. Har du frågor/funderingar eller vill anmäla dig så hör av dig till Susanna. Datumen som gäller är 18 september, 25 september, 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober och 23 oktober.

TemaOnsdagar

Kom till Öppna förskolan och fördjupa dig i något av ämnena nedan tillsammans med andra föräldrar. Du väljer själv vilka ämnen du vill vara med på. Anmäl dig direkt till Öppna förskolan senast måndag samma vecka du vill vara med via mail eller via Facebook sidan, där heter vi "Öppna förskolan Vallentuna". Barn upp till 8 månader kan vara med på träffen. Vi träffas mellan kl. 09.30 – 11.30 i Öppna förskolans lokaler. Träffarna är kostnadsfria och det finns fika till självkostnadspris. :

 • 30 oktober - Föräldrars ledarskap. Vem vill jag vara för mitt barn?
 • 6 november - Självkänsla, vad är det och hur kan jag bidra?
 • 13 november - Gränser, vad vill barnet när det inte funkar?
 • 20 november - Syskonrelationen, hur kan man göra och tänka kring den?
 • 27 november - Kommunikation, hur kan jag prata för att nå fram?
 • 4 december - Partnerskapet, vad händer med relationen när barnen kommer?
 • 11 december - "Trotsåldern" - finns den?

 

Fotografen

Vår duktiga fotograf Anne kommer till Öppna förskolan den fredagen den 4 oktober. Fotograferingen är kostnadsfri, du betalar för fotografierna. Anmälan här på Öppna förskolan.

Rim och ramsstund

Ungefär en gång i månaden kommer barnbibliotekarie Sam hit och har rim och ramsstund. Följande datum gäller: tisdag 10 september, tisdag 8 oktober, tisdag 5 november, och tisdag 10 december. Välkomna!

Specialpedagog

Maud Hallberg-Andersson kommer till oss på öppna förskolan under hösten och lär oss om tecken som stöd, TAKK. Följande datum gäller: tisdag 27 augusti, tisdag 24 september, tisdag 22 oktober, tisdag 19 november, och torsdag 12 december. Välkomna!

 Julpyssel

Söndagen den första advent (1 december)mellan klockan 13 - 15 så är det julpysseö här på öppna förskolan. Kom hela familjen eller med mor och farföräldrar och pyssla. Glögg, pepparkakor och kaffe till självkostnadspris.

Familjens hus

Kommunens öppna förskola är en del av Familjens hus. Familjen hus är ett samarbetsprojekt mellan mödravård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst. Det förebyggande arbetet riktar sig till familjer med barn i åldern 0-6 år.

Familjens Hus erbjuder:

 • Gruppverksamhet för barn och vuxna
 • Stödsamtal för föräldrar
 • Råd och stöd av distriktssköterskor från Barnavårdscentralen (BVC). Leder tematräffar och ansvarar för föräldragrupper
 • Råd och stöd av barnmorskor från Barnmorskemottagningen (BMM). Erbjuder även graviditetstest och recept på p-piller
 • Familjerättsligt stöd från socialtjänsten

Öppna förskolan

Susanna Sohlberg

E-post
susanna.sohlberg@vallentuna.se

Telefon
0766-41 54 90

Besök
Hjälmstavägen 8 B (Företagsbyn)

Facebook
Öppna förskolan Vallentuna

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats