Öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för både barn och vuxna. Det är en kommunal och avgiftsfri verksamhet som vänder sig till Vallentuna kommuns invånare. Till oss är alla barn i åldern 0-5 år välkomna tillsammans med hemmavarande förälder eller annan viktig vuxen.

Vår verksamhet planeras till stor del utifrån våra besökares behov och önskemål. Du kan komma hit och ta en fika, vara med på sångsamling eller pyssla. Verksamheten bygger på ett aktivt deltagande av vuxna tillsammans med barnen. Vissa dagar ordnar vi även enklare lunch men det finns alltid tillgång till mikrovågsugn, spis, porslin och bestick för dig som vill värma din egen lunch eller dylikt. Hos oss får du även möjlighet att knyta nya kontakter och prata om det viktigaste ledarskapet av alla, föräldraskapet!

Varmt välkommen till öppna förskolan på Åby gata 3! Följ oss gärna på Facebook för att få den senaste informationen. Där heter vi Öppna förskolan Vallentuna.

Framsidan på ett vitt hus

Program våren 2022

Adressen till Öppna förskolan är Åby gata 3. Ett stort vackert trähus vid sidan om Korallen. Om man kommer med bil finns det fyra parkeringsplatser till höger i backen upp mot huset men det finns också fri parkeringen hela dagen på infartsparkeringen utanför Korallen.

Följ Öppna förskolan på Facebook, där heter vi "Öppna förskolan Vallentuna", då får du senaste informationen om vad som händer i veckan.

 

Avvikande öppettider:

Stängt fredagen den 27 maj, Kristi himmelsfärd.

Ingen samling vid kvarnen på eftermiddagarna torsdag den 2 juni och torsdagen den 9 juni.

Stänger klockan 13 tisdagen den 7 juni.

Vårterminens sista dag är tisdag 28 juni 2022.

Höstterminens första dag är tisdagen den 16 augusti 2022. Välkommen!

 

Så här ser planeringen ut i dagsläget:
Måndagar öppet mellan klockan 09.00 - 15.00. Alla åldrar är välkomna. Sångsamling klockan 10.30 och 13.30. Ta gärna med lunch och ät här.

Tisdagar öppet mellan klockan 09.00 - 15.00. Alla åldrar välkomna. Sångsamling klockan 10.30 och 13.30. Ta gärna med lunch och ät här.

Onsdagsförmiddagar är vi i  Lasseparken mellan klockan 9.30 - 11.30. Ta med det du vill grilla! Jag har med grill, senap, ketchup och lite leksaker.

Onsdagseftermiddagar mellan klockan 13.00 - 15.00 så är det Bäbishäng! Barn mellan 0 - 8 månader är välkomna hit för att prata, fika och träffa andra föräldrar och knyta kontakter.

Torsdagsförmiddagar öppet mellan klockan 09.00 - 12.00 för alla åldrar. Sångsamling klockan 10.30.

Torsdagseftermiddagar mellan klockan 13.00 - 15.00 så ses vi i sluttningen bakom kvarnen. Bäbisar kan ligga i skuggan under ett träd, ta med fika/filt/boll och så vidare. Välkommen!

Fredagar öppet mellan klockan 09.00 - 15.00. Alla åldrar är välkomna. "Skrammel och bank"sångsamling klockan 10.30. Från oktober till mars så lagar jag potatis och morotssoppa till lunch som man kan köpa för 20 kronor portionen. Bröd till. 

Fortsätt gärna att läsa hela sidan ner för det händer en massa annat kul och bra också!

 

Lasseparken

Jag är i Lasseparken med grillen alla onsdagar med mellan klockan 9.30 - 11.30. Ta med det du vill grilla och kom!

 

Samtalskvällar

Vid tre tillfällen i vår har du som förälder chansen att lyssna på en kort föreläsning med efterföljande samtal/frågestund. Du väljer själv vilka ämnen som intresserar dig och anmäler dig till de kvällar du vill delta. Vi vänder oss till dig som vill lära mer om hur du kan bidra till ditt barns utveckling och har barn som är upp till 12 år.
Tisdag den 8 mars:
Föräldrars ledarskap, vem vill jag vara för mitt barn?

Tisdag den 22 mars:
Självkänsla. Hur kan jag bidra till mitt barns självkänsla?

Tisdag den 5 april:
Trotsålder, vad är det egentligen och hur kan jag tänka som förälder?

Det är förskollärare Susanna Sohlberg som håller i träffarna. Susanna har lång erfarenhet av föräldraskapsstöd. Vi ses alltid i Öppna förskolans lokaler på Åbygata 3 mellan klockan 18 – 20. Det finns fika till självkostnadspris, Swish eller kontanter gäller.
Har du frågor? Mejla susanna.sohlberg@vallentuna.se
Vill du anmäla dig? Susanna.sohlberg@vallentuna.se

 

Bärträff med Emilia Amper på Öppna förskolan

Ta med dina bärdon, eller kom utan! Alla är välkomna, både vana bärare, nya bärare och den som aldrig testat!

Jag (Emilia Amper) tar med min stash (10 – 15 sjalar och några olika selar) och hoppas på fler som tar med. Jag kommer ge lite information om att bära och säkerhet med mera. Sedan kan jag och vana bärare hjälpa de som undrar över något! Vi kan testa olika bärdon, sjalar och knyt! (Obs! Jag är ej legitimerad bärcoach)

Vi ses på Öppna förskolan:

Onsdag den 23 februari klockan 13 – 15

Ingen föranmälan, bara kom!

Varmt välkomna

 

Specialpedagog

Maud Hallberg-Andersson kommer till oss på öppna förskolan under våren och lär oss om tecken som stöd, TAKK, och hur det kan stödja talutvecklingen. Följande datum gäller: tisdag 29 mars, tisdag 3 maj och tisdag 7 juni. Maud är alltid här mellan klockan 9 -11. Välkomna!

 

Logoped

Charlotte Molde kommer och besöker oss i Lasseparken två gånger under våren, den 23 mars och den 18 maj. Hon kommer vid 10-tiden. Charlotte är logoped och har mycket kunskap om talutveckling, nappanvändning, stamning och så vidare. Passa på att ställa frågor och lära er mer!

 

Biblioteket kommer

Vi får besök av Karin från biblioteket varannan måndag med start den 24 januari. (7 och 21 februari. 7 och 21 mars. 4 april. 2, 16 och 30 maj). Vi får höra en väl utvald bok och får tips om vad och hur man kan läsa med sina barn. Karin kommer i samband med sångsamlingen klockan 10.30. 

 

 

Familjens hus

Kommunens öppna förskola är en del av Familjens hus. Familjen hus är ett samarbetsprojekt mellan mödravård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst. Det förebyggande arbetet riktar sig till familjer med barn i åldern 0-6 år.

Familjens Hus erbjuder:

  • Gruppverksamhet för barn och vuxna
  • Stödsamtal för föräldrar
  • Råd och stöd av distriktssköterskor från Barnavårdscentralen (BVC). Leder tematräffar och ansvarar för föräldragrupper
  • Råd och stöd av barnmorskor från Barnmorskemottagningen (BMM). Erbjuder även graviditetstest och recept på p-piller
  • Familjerättsligt stöd från socialtjänsten

Öppna förskolan

Susanna Sohlberg

E-post
susanna.sohlberg@vallentuna.se

Telefon
0766-41 54 90

Besök
Åby gata 3

Facebook
Öppna förskolan Vallentuna

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats