Öppen förskola

Öppna förskolan i Vallentuna är en mötesplats för både barn och vuxna. Till oss är alla barn i åldern 0-5 år välkomna. Verksamheten är gratis och du behöver inte föranmäla innan du kommer hit.

Vår verksamhet planeras till stor del utifrån våra besökares behov och önskemål. Du kan till exempel komma hit och ta en fika, vara med på sångsamling eller pyssla. Vissa dagar ordnar vi även enklare lunch men det finns alltid tillgång till mikrovågsugn, spis, porslin och bestick för dig som vill värma din egen lunch eller dylikt. Hos oss får du även möjlighet att knyta nya kontakter och prata om det viktigaste ledarskapet av alla, föräldraskapet!

Varmt välkommen till öppna förskolan! Följ oss gärna på Facebook för att få den senaste informationen. 

Bebis som leker på golvet

Öppettider

 

Ordinarie öppettider 

Måndagar

Öppet kl. 09.00 – 15. 00
Sångsamling kl. 10.30.
Korv med bröd kl. 10.45 – kl. 11.30. Pris: 10kr st.

Tisdagar

Öppet kl. 09.00 – 15.00 

Sångsamling kl. 10.30.
Sångsamling kl. 13.30, främst för de yngre barnen

Onsdagar

Stängt för föräldrakurser, tematorsdagar med föranmälan (se längre ned)

Torsdagar

Öppet kl. 09.00 – kl. 15.00
Sångsamling kl. 10.30.
Sångsamling kl. 13.30, främst för de yngre barnen

Fredagar

Öppet kl. 09.00 – kl. 14.00.
"Skrammel och bank", sångsamling kl. 10.30. 
Hemmagjord soppa med bröd kl. 11.00-11.30. Pris: 20 kr per portion.

Avvikande öppettider

 • Torsdagen den 25 april stänger vi kl. 11.30.
 • Fredagen den 31 maj stängt.
 • Fredagen den 7 juni stängt.
 • Måndagen den 10 juni stängt.
 • Måndagen den 17 juni stänger vi kl. 11.30.

Onsdag den 19 juni är terminens sista dag.

Program våren 2019

Vårterminen börjar den 2 januari 2019.

Föräldragrupp

Som förälder har man alltid funderingar över föräldraskapet och hur vi kan bidra till våra barn på bästa sätt. Den här kursen är för dig som vill fördjupa dig i föräldraskapets funderingar och diskutera saker som självkänsla, gränser, syskonrelationen, kommunikation, partnerskap och mycket annat. Kursen är i första hand för flergångsföräldrar. Vi ses på onsdagsförmiddagar på Öppna förskolan mellan kl. 9.30 – 11.30, barn upp till cirka 8 månader kan följa med. Har du frågor/funderingar eller vill anmäla dig så hör av dig till Susanna. Datumen som gäller är 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari och 20 februari.

TemaOnsdagar

Kom till Öppna förskolan och fördjupa dig i något av ämnena nedan tillsammans med andra föräldrar. Du väljer själv vilka ämnen du vill vara med på. Anmäl dig direkt till Öppna förskolan senast måndag samma vecka du vill vara med via mail eller via Facebook sidan, där heter vi "Öppna förskolan Vallentuna". Barn upp till 8 månader kan vara med på träffen. Vi träffas mellan kl. 09.30 – 11.30 i Öppna förskolans lokaler. Träffarna är kostnadsfria och det finns fika till självkostnadspris. :

 • 6 mars - Föräldrars ledarskap. Vem vill jag vara för mitt barn?
 • 13 mars - Självkänsla, vad är det och hur kan jag bidra?
 • 20 mars - Gränser, vad vill barnet när det inte funkar?
 • 27 mars - Syskonrelationen, hur kan man göra och tänka kring den?
 • 3 april - Kommunikation, hur kan jag prata för att nå fram?
 • 17 april - Partnerskapet, vad händer med relationen när barnen kommer?
 • 8 maj - Anknytning, vad innebär det egentligen?
 • 15 maj - Trots, hur kan vi tänka och göra?

HLR (hjärtLungRäddning Barn)

Utbildning med Röda korset. Onsdagen den 30 januari mellan kl. 13.00 -16.15 lär vi oss om hjärt- lungräddning med barn. Kursen är kostnadsfri och det är Röda korsets personal som håller i den. OBS! Inga barn får följa med på kursen. 14 platser, först till kvarn gäller. Anmäl dig till Susanna.

Fotografen

Vår duktiga fotograf Anne kommer till Öppna förskolan den fredagen den 22 mars. Fotograferingen är kostnadsfri, du betalar för fotografierna. Anmälan här på Öppna förskolan.

Pappaträff

Söndagen den 12 maj mellan klockan 13.00 - 15.00 träffas de pappor som vill för att prata om föräldraskapet, det viktigaste ledarskap som finns! Hur kan jag bidra till barnens självkänsla? Hur kan jag sätta gränser med respekt? Vi pratar såklart också om det som känns aktuellt för de pappor som kommer. Anmäl dig till min via mail susanna.sohlberg@vallentuna.se senast några dagar innan. Välkommen!

Fysioterapeut

Torsdagen den 2 maj kommer Barn och Elevhälsans fysioterapeut Viktoria Kolm hit. Hon är med på eftermiddagen fran ca 13.15. Passa på att prata med henne om barns lek och utveckling.

Rim och ramsstund

En onsdag i månaden kommer barnbibliotekarie Sam hit och har rim och ramsstund. Det är alltid en torsdag kl. 10.30. Följande datum gäller: 24 januari, 21 februari, 28 mars, 9 maj och 23 maj. Välkomna!

Specialpedagog

Maud Hallberg-Andersson kommer till oss fyra gånger under våren och lär oss om tecken som stöd, TAKK. Följande datum gäller (alltid en tisdag): 29 januari, 7 maj och 4 juni. Välkomna!

Rönninge by

Onsdagen den 22 maj träffas vi på Skavlötens parkering klockan 9.30 och promenerar tillsammans till Rönninge by. Vägen är bilfri så vagnar och (balans)cyklar går bra att köra. Ta med pic-nic eller något du vill grilla. Det finns tillgång till grill på Rönninge by. Jag ställer inte in vid "dåligt" väder, då klär vi oss ordentligt och hoppar i vattenpölarna! Anmäl gärna till mig om ni vill följa med. susanna.sohlberg@vallentuna.se.

Utedag

Från och med den 29 maj och fram till terminens sista dag (19 juni ) är vi ute på baksidan av Öppna förskolan på onsdagsförmiddagarna. Vi leker i sandlådan och äter korv för de som vill.

Familjens hus

Kommunens öppna förskola är en del av Familjens hus. Familjen hus är ett samarbetsprojekt mellan mödravård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst. Det förebyggande arbetet riktar sig till familjer med barn i åldern 0-6 år.

Familjens Hus erbjuder:

 • Gruppverksamhet för barn och vuxna
 • Stödsamtal för föräldrar
 • Råd och stöd av distriktssköterskor från Barnavårdscentralen (BVC). Leder tematräffar och ansvarar för föräldragrupper
 • Råd och stöd av barnmorskor från Barnmorskemottagningen (BMM). Erbjuder även graviditetstest och recept på p-piller
 • Familjerättsligt stöd från socialtjänsten

Öppna förskolan

Susanna Sohlberg

E-post
susanna.sohlberg@vallentuna.se

Telefon
0766-41 54 90

Besök
Hjälmstavägen 8 B (Företagsbyn)

Facebook
Öppna förskolan Vallentuna

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats