Inför skolstart

Nu är det snart dags för skolstart för alla elever i Vallentunas skolor!

För vissa av er kommer det vara första dagen i skolan och för många av er kommer ni tillbaka till er skola efter ett härligt sommarlov. För några av er blir det ett nytt äventyr då ni börjar i en ny klass på en ny skola.

Inför skolstart kan det dyka upp frågor från både elever och vårdnadshavare och på denna sida har vi därför samlat vanliga frågor och svar inför skolstarten. Om du har funderingar som berör specifikt ditt barn och skolan han eller hon ska gå på, tar ni kontakt direkt med skolan.

Vi hälsar alla våra elever varmt välkomna!

Vanliga frågor och svar

När börjar skolan?

Den 19 augusti 2021 är det skolstart för höstterminen Vallentunas kommunala skolor. Datum för skolstart för Vallentunas fristående skolor informeras av respektive skola.

Hur får jag som vårdnadshavare information från skolan?

Vallentunas kommunala skolor använder sig av Schoolsoft för att kommunicera och informera vårdnadshavare kring eleverna skolgång. Ni kommer i detta verktyg till exempel få tillgång till schema, planering, dokumentation och bedömning samt anmäler frånvaro för ditt barn. Det är även i SchoolSoft som du registrerar dina kontaktuppgifter. Information och genomgång av verktyget görs med vårdnadshavare på respektive skola.

Vad händer första dagen i skolan?  Får vi vårdnadshavare vara med?

Vårdnadshavare får information från skolan om hur första skoldagen ser ut.

Finns särskilda riktlinjer kring om vårdnadshavare och föräldrar får vara med första skoldagen informeras det av respektive skola. Har du några funderingar kring ditt barns skolstart är du välkommen att ta kontakt direkt med skolan.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats