Start / Förskola och skola / Elevhälsa / Ungdomsmottagning

Vallentuna Ungdomsmottagning

Viktig info om Sommarmottagning!

Under sommaren slår vi ihop oss med Mörby och Täbys ungdomsmottagningar, det innebär att vi mellan den 1/7-9/8 tillfälligt flyttar vår mottagning till Täby ungdomsmottagnings lokaler på Kanalvägen 15 vid Roslags Näsby station. Vi kommer följa Täbys öppetider, telefontider och drop in tider som ni hittar här. För att komma i kontakt med kurator under sommaren ring 08-12340545. Barnmorskor når ni på vanliga numret 08-12340695.

Välkommen dit! 

 

Är du 12-22 år?

Till Vallentuna ungdomsmottagning kan du komma fram till den dagen du fyllt 23. Vi finns här för dig som vill:

 • Prata om eller undersöka kroppen/könet
 • Testa dig för könssjukdomar eller graviditet
 • Få hjälp med preventivmedel
 • Få någon att prata med, om något du tycker är viktigt eller svårt
 • Prata med någon om du känner dig nedstämd och ledsen
 • Prata med någon om du känner dig orolig eller stressad
 • Prata med någon om könsidentitet
 • Prata med någon om sexualitet
 • Prata med någon om sex eller relationer
 • Ta ett gratis akut p-piller
 • Hämta gratis kondomer och/eller mensskydd

Vi som arbetar här är barnmorskor och kuratorer. Vi har även tillgång till gynekolog (specialistläkare på slida och livmoder) och venereolog (specialistläkare på penis och pung) när det behövs. Vi har alla tystnadsplikt och alla besök hos oss är gratis.

Logotyp HBTQI-certifiering

HBTQI-certifiering

Ungdomsmottagningen i Vallentuna är en HBTQI-certifierad verksamhet. Det betyder att vi arbetar strategiskt med frågor som rör homosexuella, bisexuella, queera, transpersoners och intersexpersoners rättigheter i syfte att erbjuda ett respektfullt bemötande samt en god arbetsmiljö för anställda.

Logotyp Funkis

Funkis diplomerad

Människors olikheter ska inte vara ett hinder för att komma till ungdomsmottagningen. Här jobbar diplomerad personal med grundläggande utbildning som ger praktiska och teoretiska förutsättningar för att bemöta ungdomar oavsett funktion.

Öppettider

OBS andra öppetider gäller den 1/7-9/8!
Under sommaren slår vi ihop oss med Mörby och Täbys ungdomsmottagningar, det innebär att vi mellan den 1/7-9/8 tillfälligt flyttar vår mottagning till Täby ungdomsmottagnings lokaler på Kanalvägen 15 vid Roslags Näsby station. Vi kommer följa Täbys öppetider, telefontider och drop in tider som ni hittar här. För att komma i kontakt med kurator under sommaren ring 08-12340545. Barnmorskor når ni på vanliga numret 08-12340695. Välkommen dit!

 • Måndag 08.30-16.00
 • Tisdag 08.30-16.00
 • Onsdag 08.00-19.00
 • Torsdag 08.30-15.30
 • Fredag 09.00-15.00 Endast kurator på plats. OBS i Täby Ungdomsmottagnings lokaler.

Drop-in till barnmorska på måndagar kl. 11-12 och onsdagar kl. 14-17.

 

Boka tid

Om du vill boka tid via telefon till barnmorska kan du ringa oss på telefonnummer 08-12340695. Tider digitalt och på plats kan även bokas direkt via appen "Alltid Öppet" du loggar in i appen med mobilt BankID eller Freja eID och klickar på ungdomsmottagningen online. I "Alltid öppet" appen kan du även chatta med en barnmorska.

Telefontid till barnmorska kl. 11-11.45 varje helgfri vardag. På övrig tid ring och lämna ett meddelande så ringer vi upp så snart vi kan.

Vill du boka tid till kurator kan du ringa eller SMS:a till 073-5581100.

Drop in

måndagar kl. 11-12 och på onsdagar kl. 14-17 har vi drop in till barnmorska. Då behöver du inte boka tid utan det är bara att komma hit så hjälper vi dig. Då kan du få hjälp med kortare ärenden eller att boka en tid.

När du kommer till mottagningen ta en nummerlapp som finns i entrén på bottenvåningen och sätt dig i väntrummet på ovanvåningen så ropar vi upp i turordning. Följ dom svarta fotstegen på golvet så hittar du väntrummet.

Funkar inte våra drop in tider? Här är en länk till drop in tider på andra ungdomsmottagningar som kanske passar bättre: Länk

Hitta hit

Du hittar oss på Industrivägen 4 i Vallentuna, i samma hus som fritidsgården MEGA men vår dörr ligger mot järnvägsspåren.

Bra att veta innan ditt besök

Du har alltid rätt till att få en tolk om du behöver det, det är alltid kostnadsfritt. Säg till när du bokar så ordnar vi det.

Om du behöver avboka meddela oss gärna det så någon annan kan få din tid. Det kostar aldrig något att avboka ett besök oavsett om du meddelar 1 minut innan eller om du glömmer bort att meddela helt.

Om du ska träffa barnmorska så är det aldrig obligatoriskt med kroppsundersökning. Dom flesta besök går att lösa genom att bara prata, ibland kan det såklart finnas ett behov för en undersökning. Då är det du som väljer om du vill göra den och i så fall när du vill göra den.

Om du ska testa dig för könssjukdomar eller ta ett graviditetstest kom ihåg att helst inte kissa på 2 timmar innan du kommer hit.

Om du ska sätta in en spiral eller p-stav, så hämtar du själv ut den på apoteket innan ditt besök och tar med den till mottagningen.

Har du fått ett brev hem att du ska testa dig för exempelvis klamydia (en så kallad partnerspårning) så ta med brevet till mottagningen när du gör ditt test.

 

För dig som är 23 år och äldre

För dig som är 23 år och äldre finns flera olika ställen att vända sig till när det gäller frågor kring sexuell hälsa, preventivmedelrådgivning, testning av könssjukdomar med mera. Klicka på länken här nedan så kommer du till en lista på mottagningar att välja på.

Fritidshäng för hbtqi-ungdomar

Vi på Ungdomsmottagningen driver tillsammans med Ung Fritid ett fritidshäng för hbtqi-ungdomar.

För vem?
Du som är 13-18 år och som själv är eller tror att du kanske är hbtq+. Vilken kommun du bor i spelar ingen roll.

När?
En onsdag i månaden kl. 17-20. Satta datum hösten 2024:

 • 21/8
 • 18/9
 • 16/10
 • 13/11
 • 11/12

Vad kan man göra?
Spela brädspel, kolla på film, måla, pyssla eller bara hänga med andra. Har du idéer på nått du skulle vilja göra? Härligt, prata med oss så ser vi om vi kan lösa det.

Anmäl dig genom att sms:a till tel 073-5581100. Lokal meddelas vid anmälan.

Varmt välkommen!

Ungdomsmottagningen

Telefon
Barnmorska: 08-12340695

Kurator: 073-558 11 00

Post
Industrivägen 4
186 36 Vallentuna

Besök
Industrivägen 4

Följ oss på Instagram
Vallentuna_ungdomsmottagning

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats