Förskolans dag firades i Vallentuna

Under gårdagen 16 maj firades Förskolans dag i Vallentuna. Varje år i maj månad firas Förskolans dag runtom i Sverige. Nytt för Vallentuna kommun var ett gemensamt firande på Tuna torg i Vallentuna centrum, där pedagoger och barn från våra olika kommunala förskolor deltog.

Firandet inleddes med ett tal av utbildningschef Susanna Falk. Hon talade till barnen om betydelsen av Förskolans dag och förskolans viktiga roll i deras liv. Hon lyfte även fram för barnen hur pedagogerna har enats kring vad som erbjuds på våra förskolor:

• Undervisning utifrån barnens förutsättningar och individuella lärande
• Generösa utomhusmiljöer för undervisning
• Hållbara och näringsrika måltider
• Hög kompetensnivå

Efter talet sjöng barnen sånger som de själva hade röstat fram. Därefter följde stationsbaserade aktiviteter där barnen fick smaka på smoothies och gissa innehållet, vilket inkluderade den lokala råvaran silkestofu samt fyra andra hemliga ingredienser, jordgubbar, blåbär, banan och kokosdryck. 

Här kan ni ta del av receptet för en god och näringsriktig smoothie:

Se recept

Barnen fick även testa sina luktsinnen genom att lukta på tre hemliga ingredienser och gissa vad som fanns i burkarna. Båda aktiviteterna är en del av projektet ExplorEat, som ni kan läsa mer om längre ned.

Andra stationer inkluderade fiskedamm, pärlhalsbandstillverkning, byggande med naturmaterial såsom stenar och pinnar, sagostund i biblioteket och skapande konst i form av fjärilar som barnen själv skapat, som nu ställs ut på biblioteket för allmänheten att beundra.

Firandet avslutades med en dansuppvisning där en hemlig gäst, till barnens stora glädje, visade sig vara Sopis.

Kollage med bilder från aktiviteter och händelser från firandet av förskolans dag på Tuna torg den 16:e maj

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats