Start / Omsorg och hjälp / Hjälp i hemmet / Matlådeleverans

Matlådeleverans

Har du svårt att själv laga din mat? Om du har en funktionsnedsättning, är sjuk eller äldre eller av andra orsaker har svårt att laga din mat själv kan du ha rätt till att få matlådor levererade hem till dig. 

Ökad valfrihet

Har du valt kommunens egna hemtjänst får du dina matlådor från Stjärnköket i Märsta som drivs av Sodexo. Hemtjänsten levererar matlådorna till dig enligt överenskommelse och du betalar kostnaden för matlådorna till kommunen. Insatsen fungerar som ett abonnemang så betalningen gäller en hel kalendermånad. Det innebär att oavsett när du startar upp eller avslutar insatsen så betalar du för hela månaden.

Har du valt en privat utförare inom hemtjänsten har du möjlighet att välja din matlåda från den leverantör du önskar få din mat ifrån. Det innebär att du betalar för din matlåda direkt till din hemtjänstutförare. Väljer du en annan leverantör än Stjärnköket i Märsta kan din matlåda bli dyrare än om du skulle välja en matlåda från Sodexo. 

Vill du ansöka om insatsen?

Att få matlådor levererade hem till sig är biståndsprövat. Det innebär att du måste ansöka om insatsen. För mer information om hur du ska göra, kontaktar du en biståndshandläggare i kommunen, som du når genom kommunens kontaktcenter på telefonnummer: 08 587 850 00.

Biståndshandläggarna har telefontid:
Måndag, onsdag och fredag: kl. 09:00-10:00.

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter Äldreenheten

Du når äldreenheten genom kommunens Kontaktcenter på telefon: 08-587 850 00

 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats