Trygghetslarm

Ett trygghetslarm fungerar som ett stöd för dig som behöver komma i kontakt med hemtjänstpersonal. Trygghetslarmet finns till för du ska kunna få hjälp vid en brådskande situation, till exempel om du ramlar i ditt hem.

Insatsen är behovsprövad och avgiftsbelagd. På den här sidan hittar du vanliga frågor och svar om trygghetslarm samt vem du vänder dig till för att ansöka om insatsen.

Vad är ett trygghetslarm?

Att ha tillgång till ett trygghetslarm ökar säkerheten och tryggheten i hemmet. Vid psykisk eller fysisk sjukdom, funktionsnedsättning, balanssvårigheter eller hög ålder kan ett trygghetslarm vara aktuellt att få installerat.

När du har fått trygghetslarm beviljat kommer personal från larmgruppen hem till dig och genomför installationen. De instruerar dig också i hur trygghetslarmet fungerar.

På bilderna ser du de valbara varianterna av larmklocka (som halsband eller armband) samt en enhet som installeras i hemmet för att larmet ska fungera. 

 trygghetslarm trygghetslarm trygghetslarm trygghetslarm

Vad händer om det blir fel på trygghetslarmet eller om det blir strömavbrott?

Om det blir fel på larmet så får larmgruppen ett meddelande om det, så de kan byta ut larmet till ett nytt. Larmet går på ett reservbatteri och fungerar i 72 timmar.

Hur ansöker jag om trygghetslarm?

Om du vill ansöka om trygghetslarm så kontaktar du en biståndshandläggare via kommunens kontaktcenter, telefon: 08-587 850 00.

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter Äldreenheten

Du når äldreenheten genom kommunens Kontaktcenter på telefon: 08-587 850 00

 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats