Familjerådgivning

Öppettider under sommaren 2020: Familjerådgivning håller öppet under sommaren med undantag för vecka 28 samt för vecka 32, då familjerådgivningen håller stängt.

Att leva tillsammans är inte alltid enkelt. Bekymmer för barn, styvbarn, arbete och ekonomi kan skapa irritation i samlivet. Ibland känns det övermäktigt. På familjerådgivningen är parrelationen och samspelet i fokus.

Våld i nära relationer syns inte alltid på ytan. Det kan handla om hot, tvångssex, nedlåtande ord, utpressning, skadegörelse hemma, hedersrelaterat våld, aggressivt beteende, isolering och kontroll. Här hittar du information om vilken hjälp du kan få om du utsätts för våld.

Läs mer!

hjärta med plåster

Hur kan familjerådgivning hjälpa dig?

Vad innebär familjerådgivning?

Hos familjerådgivningen får du hjälp att sätta ord på känslor och upplevelser, uttrycka dina önskemål om förändring och lyssna på din partner. Ni får möjlighet att under ordnade former uttrycka det som kanske aldrig blir sagt eller det som blir sagt, men på fel sätt.

Det här kan ni t. ex. prata om hos oss:

  • Vart känslorna tog vägen.
  • Vi bråkar så ofta.
  • Den sexuella lusten har försvunnit.
  • Min partner har träffat en annan.
  • Vi kanske ska skiljas.
  • Ouppklarad separation.
  • Styvfamilj mina/dina barn.
  • Svårt att prata med varandra.

Vem kan vända sig till familjerådgivningen?

Är du gift, sammanboende, särboende eller separerad? Då kan familjerådgivningen bli till vägledning om man till exempel befinner sig i en separationskris.

Ni blir inte registrerade hos oss och vi för inga journaler. Vi har särskilt sträng sekretess. Vi som arbetar här är auktoriserade socionomer samt utbildade familjeterapeuter.

Hur kontaktar du oss?

Kontakta oss för tidsbokning eller frågor, antingen via telefon 08 587 856 75 eller mail familjeradgivning@vallentuna.se. Lämna meddelande på telefonsvararen med namn och nummer, så ringer vi tillbaka till er. Om ni väljer att mejla så lämna ett telefonnummer till oss då det är lättare att avtala tid per telefon.

Väntetid

Väntetiden för familjerådgivning är ca 2-3 veckor.

Kostnad

Besök hos oss kostar 250 kr per gång. Betala gärna via Swish. Vid sen avbokning (24 h) debiteras full kostnad. 

 

Familjerådgivning

Erik Dahl

Telefon
08 587 856 75

E-post
familjeradgivning@vallentuna.se

Besöksadress
Mörbyvägen 24, 1tr.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats