Start / Omsorg och hjälp / Äldre / Aktiviteter, verksamhet för äldre / Träffpunkterna i Vallentuna

Träffpunkterna i Vallentuna

 

En träffpunkt är en social mötesplats där du har möjlighet att träffa andra människor för en fika, en pratstund eller för att delta i olika aktiviteter. I Vallentuna kommun finns två träffpunkter. Träffpunkten Allévägen 10 ligger i Vallentuna centrum och Kårsta träffen i Kårsta bibliotek. 

Träffpunkterna drivs av fritidsförvaltningen. Träffpunkten på Allévägen har egen personal på plats under ordinarie öppettider. Träffpunkten vänder sig till seniorer och daglediga som vill bryta isoleringen och komma till en plats där det finns umgänge. På Träffpunkten kan man spela spel, fika eller bara prata en stund. Aktiviteter anordnas av personal och i samarbete med föreningar och organisationer i kommunen. Aktiviteter kan vara allsång, frågesport, handarbete, besöka utställningar med mera.

Träffpunkten är fortfarande stängd för inomhusverksamhet men vi erbjuder utomhusaktiviteter.

Alla är välkomna!

Utomhusaktiviteter vår och sommar 2021

Måndag

  • Enklare utegympa med Korpen vid Kvarnbadets utegym kl. 10. Till och med 31aug

Tisdag

  • Kubb eller boule vid Kvarnbadets utegym kl. 13-15.
  • Enklare utegympa med Korpen vid Össeby IP utegym kl. 10. Till och med 31 aug.

Onsdag

  • Sittgympa och/eller promenad samt frågesport bakom kulturhuset kl. 13 och kl. 14.

Torsdag

  • Bingo bakom kulturhuset kl. 13-15. Anmälan tfn 08-587 854 39.
  • Spontan mötesplats på Kårsta torg kl. 13.

Fredag

  • Gympa på gräsytan vid Lasseparken kl. 11. Adress: Tellusvägen 30.

Aktiviteter utan anmälan till och med vecka 34, om inget annat anges ovan. Uppdaterad information finns på facebook "Träffpunkterna Vallentuna kommun". Volontärverksamhet Väntjänsten med individuellt anpassade träffar utomhus, till exempel promenad, kortspel och pratstund. Ring 08-587 854 39.

Vi håller avstånd och lyssnar på restriktioner. Väl mött!

Ingen kostnad eller anmälan om det inte angivits specifikt.

 

Träffpunkten Allévägen 10

Träffpunkten är en social mötesplats.

Vi vänder oss till alla daglediga i kommunen och särskilt till personer med funktionsnedsättning, äldre och anhöriga som har behov av social stimulans och gemenskap. Om du känner dig ensam och vill bryta din isolering finns det alltid gemenskap på Träffpunkten. Hos oss är det viktigt att du känner dig trygg och välkommen.

Besöken kostar ingenting. För fika och annan förtäring på träffpunkterna betalar du självkostnadspris.

Kårsta träffen

Du som är dagledig och bor i eller i närheten av Kårsta har möjlighet att besöka Kårsta träffen.

På Kårsta träffen är alla välkomna in till en härlig gemenskap. Vi brukar fika tillsammans, diskutera aktuella händelser och ordna olika aktiviteter och föredrag.

Besöken kostar ingenting. För fika och annan förtäring på träffpunkterna betalar du självkostnadspris.

Samarbete och volontärer

Föreningar och organisationer är välkomna att samverka med Träffpunkten i form av att hålla en aktivitet för besökare, låna lokal och synliggöra sin verksamhet för kommunens invånare.

Vill du vara volontär på Träffpunkten så är du varmt välkommen att kontakta oss. Du behöver inte tillhöra en förening för att vara volontär.

Att vara volontär ska ge dig själv glädje samtidigt som du gör en annan människa glad och tillsammans bidra till att minska den ofrivilliga ensamheten.

Du kan vara volontär på flera olika sätt. Inomhus, utomhus, i grupp eller individuella lösningar. Vi har uppstartsträffar med information om vad det innebär att vara volontär den 9, 16 och 23 april kl. 11-12 bakom Kulturhuset. Du medverkar vid ett tillfällle och anmäler dig innan till anhörig och frivilligsamordnare ingrid.karlsson@vallentuna.se tfn 08-587 854 39. Max 5 st vid varje träff.

Anette Fahlcrantz

Samordnare

E-post

anette.fahlcrantz@vallentuna.se

Telefon

08-587 856 97

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats