Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Daglediga välkomnas till Parkbänken

Daglediga välkomnas till Parkbänken

När coronapandemin blev verklighet i Vallentuna fattades det snabbt beslut om att tillfälligt stänga träffpunkterna i centrala Vallentuna och i Kårsta. Isoleringen bland äldre har dock setts som ett bekymmer och för att ge daglediga en möjlighet att träffas har Parkbänken startats – ett slags träffpunkt utomhus. 

Att bli sedd är ett behov som inte försvinner med åldern. För den äldre riskgruppen som uppmanas att hålla den största sociala distansen kan isolering innebära en ökad psykisk ohälsa och en försämrad förmåga att ta sig fram när stillasittandet påverkar muskelmassan. De riskerna vill Träffpunktens anhörig- och frivilligsamordnare Ingrid Karlsson motverka, och har därför startat upp Parkbänken, bakom Vallentuna kulturhus.

– Jag började kontakta flera föreningar och berättade att vi ville provstarta Parkbänken. Första gången kom det mer än 40 personer. Alla var så glada att få ses igen, berättar hon.

Parkbänken anordnas varje onsdag under hela sommaren och programmet planeras vecka för vecka. Ingen förtäring serveras och vid regn ställs Parkbänken in. För att delta är det ett krav att anmäla sig till anhörig- och frivilligsamordnare Ingrid Karlsson. Du når henne via kommunens kontaktcenter på telefonnummer: 08 587 850 00.

Max antal deltagare för Parkbänken är 45 personer.

Vill du ta del av uppdateringen för kommande program går det bra att klicka på länken längre ner på sidan. 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats