Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Gör någons vardag lite enklare – bli god man!

Gör någons vardag lite enklare – bli god man!

"Min drivkraft är att göra skillnad." "Jag lär mig något nytt hela tiden och utvecklas som person." Så säger två av de gode män som har uppdrag inom Överförmyndarnämnden i Norrort. Vill du också göra skillnad för både individen och samhället – välkommen att bli god man!

Vi söker hela tiden personer som kan ta uppdrag och göra en stor insats som god man och förvaltare, så kallade ställföreträdare, åt våra huvudmän som av olika anledningar inte själva klarar av sina angelägenheter. Det kan handla om att betala räkningar eller söka bidrag. För att passa för uppdraget behöver du ha kvalifikationer som passar det aktuella uppdraget. Till exempel att vara självständig och ha en förmåga att sätta gränser och hantera kravfyllda situationer. Du behöver också ha en ordnad ekonomi och kunna ge uppdraget tillräckligt mycket av din tid samt vara beredd på att kunna hantera olika aktörer så som banker, vården och myndigheter.

Vallentuna kommun ingår i en gemensam överförmyndarnämnd tillsammans med kommunerna Sollentuna, Sigtuna och Upplands Väsby. Du ansöker om att bli god man eller förvaltare via Sollentuna kommuns webbplats.

Läs mer och anmäl dig på sollentuna.se/bligodman.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats