Start / Förskola och skola / Grundskola och fritidshem / Nyheter grundskola och fritidshem / Invigning för konstprojekt på Rosendalsskolan

Invigning för konstprojekt på Rosendalsskolan

Idag var det invigning av Rosendalsskolans konstprojekt som tagits fram i samarbete med Skapande skola och Streetcorner. ca 200 elever har varit delaktiga att under en vecka skapa konst i olika rum på skolan för att få en mer inspirerande arbetsmiljö.

Statsbidraget för Skapande skola gör att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Det bidrar till att elever får större möjligheter till eget skapande genom möten med professionella kulturaktörer och kulturverksamheter. Bidraget stärker elevernas tillgång till kulturens alla uttrycksformer. 

Streetcorner är ett kollektiv av konstnärer, projektledare och visionärer som brinner för ett mer färgsprakande Sverige. Vår vision är att genom kultur, inspiration och möten skapa förutsättningar för att alla ska ha förmåga och utrymme att delta, utforma och påverka sin omgivning. 

Och som en av de första skolorna i Stockholm var det nu dags för Rosendalskolan att få färg på väggarna. 

En man och en kvinna som kramas

- Jag är så glad att vi har att fått möjlighet att samarbeta med Streetcorner för att skapa moralmålningar på en av våra skolor. Ett stort tack till alla som medverkat, säger Vesna Stanisic, Kulturproducent Skapande skola Vallentuna.

En man

- Sedan jag började som rektor för Rosendalsskolan för fyra år sen har det varit en dröm att få göra skolans miljöer till en skola som eleverna vill ha den. Vi har rustat upp skolan och skolgården efter elevernas behov men det har saknats något för att få det att kännas som att det är elevernas ställe. Då hörde Vesna Stanisic från Skapande skola i Vallentuna kommun av sig och frågade om vi ville vara med i ett projekt tillsammans med Street Corner. Vi sa ja direkt! Med ett mycket bra samspel och teamwork har elever ifrån åk 7-9 tillsmmans skapat konst på våra väggar. Vi är så stolta över våra elever som har jobabt hårt och är så nöjda med resultatet, säger Erik Byström, Rektor på Rosendalsskolan.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats