Välkommen till FunkisSpelen, en friidrottstävling för dig inom LSS

Nu är anmälan till FunkisSpelen 2024 öppen!

Syftet med friluftsdagarna är fysisk aktivitet på individernas egna villkor. Årets upplaga bjuder på en del förändringar vi tror ska uppskattas av deltagarna. Vi flyttar tävlingarna till försommaren och delar upp dessa på två förmiddagar, se nedan:

  1. Förmiddag 1 – Löpgrenar – 28 maj 2024
  2. Förmiddag 2 – Friidrottsgrenar – 4 juni 2024

I år får deltagarna chansen att prova på en helt ny gren, asfaltscurling. Det blir en aktivitet som vi tror passar de flesta. Se bilden nedan. 

                                asfaltcurling

Tävlingarna pågår båda dagarna mellan cirka kl. 10.00 - 13.00 och nummerlappsutdelning är öppen från kl. 9.00. 

Vi kommer att skicka ut inbjudan under vecka 12 och 13, både digitalt och genom besök i de olika verksamheterna. Vi välkomnar även deltagare från andra kommuner!

Vi välkomnar även publik som vill vara med och heja fram våra deltagare.

Nedan finns dokument som går att skriva ut.

Har du frågor och funderingar går det bra att kontakta Janita Frisk Blomberg, huvudansvarig för Vallentuna Funkisspel. Du hittar hennes kontaktuppgifter längst ner på denna sida.

En friidrottstävling för dig inom LSS

Kämparglädje och sol utmärkte årets FunkisSpelen 2023

FunkisSpelen 2023 kunde stoltsera med över 100 anmälda och cirka 90 deltagare från verksamheter i Vallentuna, Täby och Upplands Väsby. Vädret visade sig från sin bästa sida och gjorde dagen ännu bättre. Förmiddagen började med en gemensam uppvärmning och fortsatte sen med tävlingar där våra deltagare fick springa, gå och rulla allt från 60 meter till jobbiga 400 meter.

Det var skratt, hejarop och glädje som utstrålades från deltagare, funktionärer, personal och inte minst från speakerbåset med Niclas från Bara Vanlig i spetsen. Nytt för detta år var även en pausaktivitet där man kunde prova på olika styrkegrenar med parabänk och marklyft. För den aktiviteten stod Fabriksvägen sysselsättningen med personal. Under eftermiddagen var det andra grenar på programmet som att kasta tennisboll och ärtpåse, spark mot mål, kulstötning och längdhopp.

Alla som deltog fick en goodiebag med en FunkisSpel vattenflaska, gummiarmband, ballonger och frukt och vatten som var sponsrat av ICA Vallentuna. En riktigt härlig dag med mycket glädje och möjligheter att få tävla utifrån sin egen förmåga.

Janita Frisk Blomberg

Huvudansvarig för FunkisSpelen

Telefon: 08 587 851 62
E-post: janita.frisk.blomberg@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats