Start / Omsorg och hjälp / Boenden, särskilda / Korttidsboende, växelvård

Magnolian, korttidsboende, växelvård

I Vallentuna kommun finns korttidsboendet Magnolian som är beläget på Väsbygårdens vårdboende. En korttidsplats kan du beviljas via bistånd efter en sjukhusvistelse, om du inte omedelbart kan återvända till det egna hemmet. 

Växelvård innebär att den som behöver vård växlar mellan att bo i korttidsboende i perioder om vanligtvis en vecka i taget. I dagsläget erbjuder vi växelvård på vårdboendet Korallen. Denna form av avlastningsinsats kan ge den anhörige avlastning och den vårdbehövande kan på så sätt bo kvar längre i sitt ordinarie boende. Detta är tänkt som en tillfällig insats som omprövas efter en avtalad tid.

För att ta reda på om du har rätt till korttidsboende/växelvård kontaktar du en biståndshandläggare inom äldreenheten som du når via kommunens kontaktcenter: 08-587 850 00. Magnolian korttidsboende är avsett för dig som är äldre.

Vilka finns vi till för?

Korttidsboendet Magnolian är till för dig som är äldre och under en kortare period är i behov av vård och omsorg, som inte kan tillgodoses i din vanliga bostad. Här finns möjlighet att återhämta sig efter en tids sjukdom eller skada.

Vi arbetar med fokus på det friska och uppmuntrar boende till att röra på sig och utföra vanliga vardagliga sysslor. Vi ser alla sysslor som träning, till exempel att tvätta sig, klä på sig, bädda sängen och att ta sig till och från matsalen för de dagliga måltiderna.

Korttidsboendet Magnolian finns på  Väsbygården vårdboende. Som korttidsboende är du välkommen att delta i de aktiviteter som Väsbygården erbjuder övriga boende i huset.

Hur ser rummen ut?

Rummen är möblerade enkel- och dubbelrum med kylskåp samt toalett och dusch. Alla rum har trygghetslarm. TV finns i det allmänna utrymmet. Vi ser till att du får sängkläder och handdukar.

Vad behöver du ha med dig?

Stadiga skor och ytterkläder. Hygienartiklar samt eventuella inkontinensskydd. Färdtjänstkort och legitimation. Förskrivna hjälpmedel som du använder dagligen, till exempel rullator och stödstrumpor. Egna läkemedel för hela din vistelse hos oss, från första dagen. Vi har inte möjlighet att hjälpa till med inköp från apoteket. Ta gärna med egen mobiltelefon. Flera ombyten med kläder för dag och natt.

Rullstol finns att låna om du tillsammans med anhörig vill ta en promenad.

Hur kontaktar du oss?

För att komma i kontakt med Magnolian ringer du kommunens kontaktcenter: 08-587 850 00.  

För att bli beviljad en plats på Magnolian behöver du ta kontakt med en biståndshandläggare på äldreenheten som du når via kommunens kontaktcenter. Under din vistelse här finns det tid att utreda dina behov och planera vilken hjälp du behöver framöver.

Kontakt

Carina Westerberg

Enhetschef Korttidsavdelning

Telefon: 08 587 848 95

E-post: vasbygardeninfo@vallentuna.se

 

Avdelning Magnolian

Telefon: 08 587 849 07, Allévägen 63

Sjuksköterska

Vardagar kl. 07–16
Telefon: 08 587 857 31

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats