Östanbo dagverksamhet

Sedan måndag 3 maj har vi åter vår verksamhet öppen för besök, fast på en ny plats. Efter en lång stängning välkomnar vi våra gäster till ombyggda och renoverade lokaler på Väsbygården. Vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och inledningsvis tar vi enbart emot fem gäster. Öppettiderna blir som tidigare vardagar kl. 9.00–14.30.

På Östanbo dagverksamhet erbjuder vi social samvaro och individanpassade aktiviteter till personer som bor kvar hemma. Vi vill skapa meningsfullhet i gemenskap och glädje med andra genom olika former av samvaro och aktiviteter.

Dagverksamheten erbjuder gemensamma aktiviteter såsom sittgymnasik, musikstund, läsning, bingo och andra typer av spel. Aktiviteterna på Östanbo följer årstiderna och årets högtider. Vi varierar dagsprogrammet efter önskemål och intressen.

På Östanbo dagverksamhet är vi mycket utomhus. Vi tar dagliga promenader och sommartid nyttjar vi vår fina atriumgård som har planeringar och en fontän. Vi har även tillgång till Väsbygårdens trädgård.

Gemensamma måltider

Måltiderna är en viktig stund för social samvaro och känslan av gemenskap. Det serveras frukost, lunch och kaffe varje dag. Om du behöver finns specialkost och vegetarisk kost.

Biståndsbeslut

För att delta på Östanbos dagverksamhet behövs ett beslut av en biståndsbedömare på socialförvaltningen. Kontakta kommunens kontaktcenter så hjälper de dig att hitta rätt. Du når dem på telefonnummer: 08 587 850 00.

Så säger gästerna om Östanbo

"Östanbo har väldigt trevlig personal, trevliga gäster och man får mat så man nästan spricker!" /Sirpa.

Vill du besöka Östanbo vänder du dig till Kontaktcenter

En tumme upp från gäst på Östanbo
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats