Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / En dag med fokus på trygghet och beredskap

En dag med fokus på trygghet och beredskap

Den 23 september sågs vi för att prata trygghet på Tryggare Vallentunadagen. Evenemanget markerade också startskottet på årets beredskapsvecka, med tema - övning.

"Internt har vi riktat vår uppmärksamhet på att verksamheter inventerar sina förberedelser och reflekterar över hur beredskapen kan stärkas. Exempel på möjliga åtgärder har inkluderat att skapa eller uppdatera kontaktlistor för både medarbetare och leverantörer, säkerställa rutiner för manuellt arbete vid större IT-avbrott eller genomföra en "table-top" övning med fokus på långvariga elbortfall eller IT-störningar", säger Jessica Nyström, säkerhetsstrateg.

Vad hände under dagen?

Under dagen kunde besökare träffa polis, hemvärnet och räddningstjänst. De kunde provsitta i polisbil och brandbil, och hemvärnet hade med sig en eftersökshund och demonstrerade hur en bår för skadade fungerar. Frivilliga resursgruppen (FRG), Svenska kyrkan och grannsamverkansförare delade också med sig av sina värdefulla erfarenheter.

"Vallentuna ska vara en trygg och säker plats att leva och bo på. Tillsammans med polis och andra aktörer arbetar vi systematiskt och kunskapsbaserat för att främja den upplevda tryggheten hos invånarna. En viktig del i arbetet är att fortsätta involvera boende och civilsamhället för att kunna verka proaktivt kring olika brotts- och trygghetsfrågor", säger Rina Omeragic, trygghetsstrateg.

Vi organiserade en tipsrunda med frågor om beredskap. Tre lyckliga vinnare gick hem med varsitt pris - en nödradio. En enhet som kan vara viktig i många situationer, särskilt för att kunna ta emot viktig information när andra kommunikationskanaler inte är tillgängliga.

Vad vill du se nästa gång?

Inför nästa års Tryggare Vallentunadag vill vi gärna veta vad du tycker om dagen. Har du några idéer och förslag på saker eller ämnen som borde vara med? Är det någon annan aktör du skulle vilja kom och berättade om sin verksamhet? Låt oss veta genom att besvara enkäten nedan.

Vidare till enkäten

Medarbetare på Vallentuna kommun hukar sig ner och klappar en hund.
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats