Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Flyktingar från Ukraina lär sig om svensk arbetsmarknad

Flyktingar från Ukraina lär sig om svensk arbetsmarknad

Vilka rättigheter och skyldigheter har du vid en anställning? Vad finns det för oskrivna regler på en arbetsplats och hur skiljer det sig mot det man är van vid? Det och mycket mer har vår arbetsmarknadsenhet berättat om för deltagarna som ingår i projektet "Care Ukraina – Vägen till arbete". Det är ett projekt som med hjälp av Europeiska socialfonden ska stötta personer som omfattas av massflyktsdirektivet in på svensk arbetsmarknad.

Kurs i svensk arbetsrätt

Under en tvådagarskurs har cirka 20 ukrainare tagit del av svensk arbetsrätt och vilka eventuella kulturkrockar som kan uppstå på en svensk arbetsplats. Responsen från deltagarna har efter kursen varit positiv. Fler deltagare väntas gå kursen under året.

Projektet leder till anställning

CARE Ukraina – Vägen till arbete startades upp den 16 januari för att hjälpa de personer som omfattas av massflyktsdirektivet i Vallentuna att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Ett flertal av deltagarna har redan fått anställning på olika arbetsplatser runt om i Stockholm.

För mer information om projektet "Care Ukraina - Vägen till arbete", klicka på rubriken Care Ukraina längre ner på sidan.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats