Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Väsbygårdens nyrenoverade innergård invigd

Väsbygårdens nyrenoverade innergård invigd

Porlande fontäner, färgglada blommor och smultron färdiga att plockas. Väsbygårdens innergård har renoverats klart och står nu redo för fina fikastunder i bersåerna. Tio år efter ombyggnationen av äldreboendet har trädgården nu också fått sig ett lyft.

På torsdagseftermiddagen den 1 juli samlades många boende på Väsbygården för att fira invigningen av sin nyrenoverade innergård. Kulturskolans sommarjobbare kom även dit och höjde stämningen med skön sång.

– Äntligen står den klar! Ända sedan jag klev in i politiken 2014 har vi försökt hitta lösningar på de tekniska problem som har funnits för en renovering, men till slut gick det. Nu hoppas vi att de boende på Väsbygården får stor glädje av den och att de kan sitta tillsammans i en trivsam utemiljö, säger Torbjörn Einarsson, ordförande i socialnämnden.

Det är de tidigare väldigt ojämna gångarna som ställde till det för de boende när de skulle ta sig fram på innegården. Nu har de jämnats till. Även träd som tog en stor plats av innergården har bytts ut till bersåer med bord och stolar som möjliggör för fikastunder, samtidigt som ett större utrymme av gården kan användas.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats