Stöd till barn
Den här sidan är till för dig som är ung och mår dåligt. Den är också till för dig som har någon i din närhet som du oroar dig för. Oavsett om det handlar om dig själv eller någon du bryr dig om vill vi se till att du får rätt stöd eller hjälp.
Läs mer om Stöd till barn
Stöd till dig som förälder
Att vara förälder kan vara helt fantastiskt, men det kan också vara utmanande ibland. Här kan du som är förälder i Vallentuna ta del av vilket stöd du kan få i ditt föräldraskap. Du kan också få möjlighet att träffa andra föräldrar som befinner sig i samma situation som du.
Läs mer om Stöd till dig som förälder
Föräldraskolan
Föräldraskolan är ett material som polisen tagit fram i syfte att öka vuxnas medvetenhet och kunskap om narkotikabruk bland unga. I filmerna nedan berättar kommunpolis Stefan Dahlgren mer kring tecken och symtom på narkotika samt vilka preparat som är vanligast.
Föräldraskolan
Anhörigstöd
Anhörigstöd är en förebyggande verksamhet som erbjuder stöd till dig som är boende i Vallentuna kommun, eller som har en närstående boende i kommunen. Det kan till exempel handla om psykisk ohälsa/sjukdom, långvarig somatisk sjukdom eller en funktionsvariation. Anhörigstödet är lagbundet och kostnadsfritt.
Läs mer om Anhörigstöd
SSPF
SSPF är en frivillig, kostnadsfri och förebyggande samverkansform mellan Socialtjänst, Skola, Polis och Fritid där det finns risk för att ett barn/ungdom kan utveckla en kriminell livsstil och/eller användande av droger.
Läs mer om SSPF
Våld och hot
Våld i nära relationer syns inte alltid på ytan. Det kan handla om att en person nära dig utsätter dig för hot, övergrepp, nedlåtande ord, utpressning, skadegörelse av dina tillhörigheter, hedersrelaterat våld, isolering och kontroll av vad du gör och vem du umgås med.
Läs mer om Våld och hot
Avhopparverksamhet
Om du behöver stöd att lämna nätverk som du ingår i men inte klarar av att göra det själv finns det stöd att få. Du kan ansöka om stöd hos kommunens avhopparverksamhet på myndighetsavdelningen där kan du få individuellt anpassat stöd utifrån din unika situation. Du får träffa en handläggare som tillsammans med dig utreder vilket stöd och vilka insatser som just du är i behov av. För att komma i kontakt med myndighetsavdelningen ringer du kommunens kontaktcenter på 08-587 85 00.