Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Lokalnyheter med fokus på hälsa

Lokalnyheter med fokus på hälsa

Är du en av dem som har sett lyftkran och grävmaskiner vid Väsbygården den senaste tiden? Har du kanske märkt av att Östanbo har öppnat sin verksamhet igen i liten skala, fast på en annan plats? Det och mycket mer har hänt nu under våren. Vill du veta mer får du gärna läsa om våra aktuella lokalnyheter här.

Den senaste tiden har det rört på sig i socialförvaltningens lokaler. Flyttkartonger fylls på och några verksamheter har flyttat, medan några andra verksamheter fortfarande väntar på att ta plats i nya lokaler. Östanbo dagverksamhet har till exempel tagit sig från Augustendal till Väsbygården, och samtidigt berett plats på Augustendal för Gullvivans servicebostad och Alléns boende.

Bild på ett rum med möbler

– Östanbo har öppnat igen och finns nu på Väsbygården. Det gör att Östanbos gäster nu kan se fram emot aktiviteter, anpassade efter årstider och högtider, tillsammans med Väsbygårdens boende och personal, säger Anna Laseen Karlson, chef för Särskilt boende för äldre och hälso- och sjukvårdsorganisationen.

Väsbygårdens innegård i sin tur har fått ett ansiktslyft som både boende och gäster kommer att kunna njuta av i sommar. Fokus där har varit att skapa en tillgänglig innegård som uppmuntrar till socialt umgänge.

Trädgård

– Förra våren invigdes ett utegym, anpassat för seniorer, precis intill Väsbygården. I den nya innegården kan vi erbjuda våra äldre både aktivitet och återhämtning i trevliga och välanpassade utemiljöer, vilket känns toppen! Det blir bland annat en stor plattlagd yta för olika aktiviteter och underhållning. Dessutom har flera fontäner köpts in för lugn och trivsel och en pergola har renoverats upp för att våra boende ska få fler sittplatser i skuggan. När renoveringen står klar då firar vi med tårta i de nyplanterade bersåerna, lovar Anna Laseen Karlsson.

Nu kan också Öppenvården Vuxen välkomna sina kunder till nya lokaler. Tillsammans med Beroendemottagningen och Mini-Maria flyttade verksamheten, den 9 juni, till Fabriksvägen 1A i Vallentuna.

Fasad

– Det känns så bra att få välkomna våra kunder till stora och fina lokaler på Fabriksvägen, säger Monica Bergström, enhetschef för Öppenvården vuxen och Stödboendet Runristaren. Vår mottagning är öppen för alla som har behov av stöd och behandling, eller har frågor om psykisk ohälsa och/eller missbruk/beroende, oavsett om man själv önskar hjälp eller om man oroar sig för en anhörig. Vi har öppet hela sommaren!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats