Start / Förskola och skola / Grundskola och fritidshem / Nyheter grundskola och fritidshem / Vittra Vallentuna- En av världens 100 bästa skolor!

Vittra Vallentuna - En av världens 100 bästa skolor!

Vittra Vallentuna har utsetts till en av World Education Weeks "Top 100 schools in the world".

Syftet med Global Education Week och utmärkelsen är att bidra till att uppfylla mål 4 i Agenda 2030. Målet handlar om att säkerställa en inkluderande och likvärdig utbildning av god kvalitet. Mellan den 5-9 oktober får världens 100 bästa skolor möjlighet att under varsin timme berätta om arbetet på sin skola via livesändning. Den röda tråden för alla skolor är "Lärande idag".

Under Vittra Vallentunas livesändning kommer Elin Möller, rektor, och hennes medarbetare att prata om vikten av att kunna se ett sammanhang mellan ämnen och stadier i sitt lärande.

- Det här skapar fler möjligheter för lärarna att planera och bedöma tillsammans. Eleverna upplever också att de gör färre skoluppgifter eftersom flera ämnens områden går ihop i flera ämnen. Det skapar mening för eleverna och gynnar även arbetsmiljön för såväl lärare som elever. Vårt arbetssätt på skolan är prestigelöst. Alla spelar en viktig roll i vårt arbete och tillsammans gör vi varandra bättre. Vi har strukturer och en systematik i allt vi gör och vi utvärderar och förbättrar vår verksamhet tillsammans, säger Elin Möller, Rekor på Vittra Vallentuna.

Vallentuna kommun uppmärksammade givetvis den fina utmärkelsen genom gratulationer och blommor utdelat av Parisa Liljestrand, Vallentuna kommuns kommunstyrelseordförande, Victor Kilén, kommundirektör och Magnus Isberg, Näringslivsstrateg. Ni är en otroligt fin förebild för Vallentunas skolor och vi hoppas att vi får med oss mycket inspiration till våra kommunala skolor, säger Parisa Liljestrand.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats