Start / Omsorg och hjälp / Funktionsvariation / Fritidsaktiviteter och mötesplatser / Aktiviteter och händelser / Megainvigning av nya fritidsgården på Alla hjärtans dag

Megainvigning av nya fritidsgården på Alla hjärtans dag

Mega är namnet på centrala Vallentunas nya fritidsgård. Och den invigs med en stor fest fredagen den 14 februari – på Alla hjärtans dag.

– Det här kommer att bli megabra. Den nya fritidsgården känns verkligen som vår och jag är otroligt taggad. Här finns kreativ verkstad, ett rum för gaming och tevespel, en sal för dans och rörelse, pingis- och biljardbord och vårt mål är att ha minst två aktiviteter varje kväll som kurser och workshoppar. Men det är ungdomarna som ska bestämma innehållet, de får komma med idéer och sedan planerar vi och verkställer tillsammans, säger fritidsledare Fuad Kapidzic.


Den nya fritidsgården ligger i Elverkets gamla lokaler på Gymnasievägen 5, precis intill Vallentuna gymnasium. Här kommer du direkt in i verksamhetens kärna och det finns flera mysiga soffgrupper och dessutom ett kafé där det finns möjlighet att laga mat och baka.


Lokalen ligger dessutom precis intill stationen vilket innebär att det är enkelt att smita in för en liten pratstund med kompisar eller fritidsledare medan man väntar på tåget.


– Min förhoppning är att vi här kan vi ge Vallentunas ungdomar en meningsfull fritid. Hit kan du komma och förverkliga dina drömmar och idéer, säger Torsten Tummen Scott, enhetschef Ung fritid.

Når fler besökare än tidigare

Under tiden lokalen har renoverats har fritidsgårdsverksamheten bedrivits ute på skolorna. Fritidsledarna har fått möjlighet att umgås med ungdomarna i deras vardagsmiljö och träffa de ungdomar som normalt inte besöker fritidsgården. Tillsammans har de skapat ett innehåll som lockar ännu fler unga.


– Vi har lärt känna många fler ungdomar som vi inte hade kontakt med tidigare och 85 procent säger att de kommer att komma till den nya fritidsgården, säger fritidsledare Emelie Lindström Olsson.


– Jag är enormt tacksam över samarbetet med barn- och ungdomsförvaltningen och framför allt Hjälmstaskolan och Bällstabergskolan, där vi har haft möjlighet att bedriva fritidsgårdsverksamhet på kvällar och helger. De har varit extremt välkomnande och det samarbetet ska fortsätta, säger Torsten Tummen Scott.

Ungdomarna valde namnet

Fritidsgården är öppen för ungdomar 13-18 år. Namnet Mega har tagits fram tillsammans med ungdomarna som har fått ge förslag och sedan rösta på det namn de tycker bäst om.


– Det här stället ska bli megakul, vi ska ha megafester, mega-LAN och en megainvigning. Allt under invigningen är gratis och det kommer att bli ett riktigt drag, säger Fuad Kapidzic.


Invigningen öppnar med en visning för allmänheten klockan 11.00 då det bjuds på snittar och dryck. Klockan 16.00 är det dags för Klubb Cosmos, fritidsgårdsverksamheten för personer med funktionsvariation, att göra Mega till sitt.


Klockan 19.00 startar den stora invigningsfesten för alla ungdomar. Det blir musik, roliga aktiviteter, snacks och dryck.

 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats