Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Nu är det beredskapsveckan 2023

Nu är det beredskapsveckan 2023

Beredskapsveckan, (tidigare Krisberedskapsveckan), är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Det är en årlig informationsinsats som arrangeras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för rusta vårt samhälle inför oväntade prövningar. I år äger Beredskapsveckan rum under vecka 39, från den 25 september till den 1 oktober.

Årets tema: Öva!

Många fler hushåll i Sverige behöver generellt stärka sin motståndskraft och egenberedskap inför kriser och krig. Med årets tema Öva! vill MSB få fler människor att gå från tanke till handling för att skaffa sig en bättre egenberedskap. Målet är att kunna klara sig en vecka utan samhällets stöd, om så behövs. Genom att öva blir vi inte bara bättre förberedda, utan vi bygger också självförtroende och förmåga att fatta snabba och effektiva beslut när det verkligen gäller.

Hemberedskap - Sju dagar

En central del av årets Beredskapsvecka är utbildningen och utmaningen "Sju dagar". I sju dagar förväntas du klara dig utan samhällets hjälp vid ett strömavbrott. Vad innebär det egentligen? Kliv in i en fiktiv kris som pågår under sju dagar. Du hittar utmaningen längre ned på den här sidan.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats