Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Vallentuna får fortsatt stötta ukrainare in i arbete

Vallentuna får fortsatt stötta ukrainare in i arbete

CARE - Ukraina projektet får en fortsättning då Vallentuna kommun beviljats nya ESF-medel för att kunna arbeta vidare med ukrainska flyktingar enligt massflyktsdirektivet.

Fast-Care - "Vägen till arbete 2.0", är ett projekt med syfte att stötta etableringen på arbetsmarknaden för personer som omfattas av EU:s massflyktsdirektiv till följd av kriget i Ukraina.

- Nu får vi möjligheten att stödja och vägleda ytterligare behövande mot anställning och egen försörjning. Då konkurrensen kring nya projektmedel var stenhård och ESF-rådet valde att återigen bevilja Vallentuna kommuns ansökan är ett fint kvitto på att vi gör ett bra arbete. Vi har från tidigare projekt nått fina resultat och nu kommer vi tillsammans med företag i och utanför Vallentuna möjliggöra för fler att komma ut på arbetsmarknaden och egen försörjning, säger Göran Westerlund, arbetsmarknadschef Vallentuna kommun. 

Målgruppen är kvinnor och män i åldrarna 18-64 år som är bosatta i Vallentuna kommun, Österåker kommun och Vaxholm Stad. Målet är att skapa förutsättningar för att lättare klara av egen försörjning eller komma närmare till egen försörjning. Projektet kommer att erbjuda arbetsförberedande insatser i form av kartläggning, matchning mot arbetsgivare, samhällsorientering, social delaktighet både i grupp och individuellt.

140 deltagare beräknas att under projektperioden komma i arbete eller börja göra förflyttningar mot egen försörjning. Aktiviteterna kommer att genomföras i samarbete mellan kommunala verksamheter, studieförbund och civilsamhällets organisationer.

ESF-medel: 2,4 miljoner kronor

Projektperiod: 1 okt 2023 – 31 mars 2024, med förlängning om massflyktsdirektivet förlängs.

Läs tidigare artikel I Vallentuna bygger ukrainare nya vänskapsband

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats