Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Välbefinnande i fokus på Fabriksvägen sysselsättning

Välbefinnande i fokus på Fabriksvägen sysselsättning

"Fokusera på nästa steg, fokusera på din nivå."

Det är tisdag eftermiddag och cirka 20 deltagare från Fabriksvägen sysselsättning står redo för ett nytt träningspass. Therese Grönberg är personlig tränare på Sports Club och ger instruktioner inför passet. Hon lägger vikt vid att varje deltagare ska utgå från sig själv och sin förmåga.

Sedan september har deltagarna på Fabriksvägen sysselsättning fått möjlighet att träna två gånger i veckan för att öka sitt välbefinnande och testa på olika träningsformer. Initiativet kommer från handledarna Anna Jeppsson och Nils Löwbeer som ser ökad rörlighet som ett sätt att stärka sin hälsa.

– Vi har jobbat med friskvård med deltagarna tidigare, och när vi fick stimulansmedel till vår verksamhet så kände vi att vi ville fortsätta på det temat. Dels är det roligt för deltagarna att få testa på nya träningsformer, dels känner de att de mår bra av att röra på sig, berättar Anna Jeppson.

Olika former av träning

Träningspasset denna gång fokuserar på styrka. Redskap som kettlebells, viktskivor, rep och ribbstol används, men också den egna kroppens vikt. Tidigare har de fått prova på andra pass som core, lyfta skivstänger, boxning och spinning. Syftet är att testa på olika former av träning för att se vilket av dem som passar deltagarna bäst. Spinningpasset är det pass som Peter Berg, en av deltagarna på Fabriksvägen sysselsättning, hittills har uppskattat mest.

– Jag har cyklat mycket på fritiden tidigare så spinningen tyckte jag om. Men det som är roligast är att få träna ihop tillsammans med andra. Det ökar motivationen samtidigt som vi inspirerar varandra. Vi blir som ett kompisgäng som går och tränar, säger han.

Efter passet sätter sig deltagarna ner och fikar tillsammans, eftersom den sociala biten också är viktig. Förhoppningsvis kommer deltagarna att få mersmak av träningen och vilja fortsätta även när detta träningsprojekt avslutas i december.

Personer som gymparPersoner som gymparPersoner som gympar

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats