Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Vi söker ett nytt kontrakterat jourhem

Vi söker ett nytt kontrakterat jourhem

För att stärka barn och ungas möjlighet till en trygg och stabil uppväxt, söker Vallentuna kommun ett nytt kontrakterat jourhem. Som jourhem har man möjlighet att öppna sitt hem vid både akuta och mer planerade jourhemsplaceringar.

– Att vara ett kontrakterat jourhem innebär att vara flexibel och med kort varsel kan ta emot barn som behöver den omsorg som de biologiska föräldrarna inte kan ge. Det kan handla om kortare men också längre perioder. Vi strävar alltid efter att barn ska kunna återförenas med sina biologiska föräldrar, men det kan också bli så att barnet flyttar till ett familjehem efter en tid i jourhem, berättar Jessica Gjertz, gruppchef för placeringsgruppen på Vallentuna kommun.

För att vara ett kontrakterat jourhem är det viktigt att det finns plats, tid och tålamod för de barn som kommer. Samtidigt ska relationen med barnens biologiska föräldrar fungera, och genom regelbunden kontakt med socialtjänsten står barnets bästa alltid stå i fokus. Som kontrakterat jourhem blir man anställd av Vallentuna kommun för att tillfälligt kunna ta emot barn som akut behöver bo någon annanstans än hos sina föräldrar.

Du hittar annonsen för kontrakterat jourhem genom att klicka på rubriken "Intresseanmälan" längre ner på sidan.

Omsorg som ger effekt

Hur det är att vara kontrakterat jour- och familjehem vet Anette Magnusson. Med erfarenhet som familjehem i mer än 30 år har hon många positiva erfarenheter av hur hennes omsorg har gett effekt. Läs gärna mer om hennes erfarenheter genom att klicka på rubriken "30 år som jourhem" längre ner på sidan. 

För mer information, kontakta

Jessica Gjertz, Gruppchef för placeringsgruppen på Vallentuna kommun
Telefon: 08-58784901
E-post: jessica.gjertz@vallentuna.se

Sofie Friman, Familjehemssekreterare på Vallentuna kommun
Telefon: 08-58785459
E-post: sofie.friman@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats