Cykling utan ålder

Vallentuna kommun vill att fler äldre ska få känna vinden i håret igen, och samarbetar därför med föreningen Cykling utan ålder. Målet är att öka livskvaliteten och sätta guldkant i vardagen på äldreboendena i kommunen.

Cykling utan ålder är en av flera aktiviteter från kommunens projekt Guldkant för äldre på särskilt boende. Aktiviteten är ett resultat från bland annat intervjuer med de boende om vad de önskar mer av i sin vardag.

Bli cykelpilot

Vallentuna kommun söker frivilliga cykelpiloter som vill ta med äldre på Vallentunas äldreboenden ut på cykelturer. Som cykelpilot ger du de äldre en chans att vistas utomhus mer, samtidigt som både de äldre och du som cyklar kan prata med varandra om vad ni upplever. 

Cykeln är eldriven och har en display som visar hastighet och batterinivå. Det gör det möjligt för alla, oavsett tidigare erfarenhet och kondition, kan ställa upp som cykelpilot.

Som cykelpilot får du

  • Utbildning.
  • Försäkring för både dig och passagerarna.
  • Möjlighet att ta del av Vallentunas natur på cykel.
  • Ett tillfälle att göra en god insats för någon annan.

Intresseanmälan

För att bli cykelpilot anmäler du dig på Cykling utan ålders webbplats. Klicka på rubriken "Intresseanmälan" nedan för att läsa mer om din insats som pilot.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats