Mörbygårdens dagliga verksamhet

Mörbygården är en daglig verksamhet som drivs i kommunal regi. Verksamheterna omfattar personer som tillhör personkrets 1 och 2 enligt LSS – Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade.

På Mörbygården utformar vi meningsfulla aktiviteter anpassade efter individens behov, förmåga och intresse. Vår personal är utbildad inom områden så som taktilberöring, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt förhållningssätt. Vi arbetar mycket med sinnesstimulering och har ett flertal sinnesrum som ger stimulans på olika nivåer.

Våra aktivitetsgrupper erbjuder bland annat musik, café & bak, pyssel, friskvård, massage, utflykter samt efter önskemål och möjligheter.

Verksamhetens mål och syfte

Det ska kännas meningsfullt och stimulerande när den enskilde utför sina arbetsuppgifter, och därför ligger vårt fokus på individens egna behov, förutsättningar och önskemål. Vi tror på utveckling och gemenskap för att ge individen styrka att öka sin självständighet och sitt deltagande i samhället.

Personal och arbetssätt

Varje arbetsdeltagare får en stödperson som ansvarar för att individen får en bra introduktion på verksamheten. Vi kartlägger sedan vilka aktiviteter som passar bäst efter individens intressen och arbetsförmåga. Tillsammans med arbetsdeltagaren sätter vi upp mål och skapar en plan för hur dagarna kommer att se ut. Arbetsdeltagaren kan arbeta både heltid eller deltid.

Mörbygårdens personal har utbildning inom taktilberöring, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt förhållningssätt.

Hur gör du en ansökan?

Våra verksamheter omfattar personer som tillhör personkrets 1 och 2 enligt LSS – Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

För att ansöka om daglig verksamhet behöver du ta kontakt med din LSS-handläggare i din kommun och beskriva ditt behov och önskemål.

När du har fått ett beviljande från din handläggare tar de kontakt med oss och vi hör av oss till dig och bokar upp ett första möte. På mötet lägger vi upp en arbetsplan som är anpassad efter dig och dina möjligheter. 

Kontaktcenter

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Vallentuna kontaktcenter

E-postadress
kommun@vallentuna.se

Telefon
08-587 850 00

Besök
Kulturhuset, Allévägen 1
Måndag, tisdag, och onsdag: kl. 09.00–17.00.
Torsdag: kl. 09.00–18.00.
Fredag: kl. 09.00–17.00.
(Lunchstängt: kl. 12.00–13.00).

Post
Vallentuna kommun
186 86 Vallentuna

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats