Om Bällstabergsskolan

Vi är en kommunal F–9 skola i södra Vallentuna med cirka 500 elever. Vi vill att våra elever ska känna delaktighet, medkänsla och intresse för sin egen framgång under och efter skoltiden. Vår personal har ett stort engagemang i elevernas lärande. Alla elever ska bemötas och behandlas med respekt och känna trygghet här på Bällstabergsskolan.

Vad sägs om vår skola?

– Idrottslektionerna är så roliga så man tror det är rast, Elev åk 4. Ta reda på vad våra elever och vår rektor säger om oss.

Vad sägs om vår skola

Elever vid bord

Skolans lokaler

Bällstabergsskolan invigdes år 2002. Skolans lokaler är trevliga och ljusa och vår utemiljö lockar till lek och kreativitet. Vi vet att kunskap skapas på olika sätt och i olika sammanhang. Därför är vi glada och stolta över att kunna erbjuda våra elever många olika pedagogiska miljöer, både inomhus och utomhus.

Skolgården

Vår fina skolgård har både nära till naturen, skogspartier och en konstgräsplan. På skolgården finns basketplan, pingisbord, klätterställning, gungor och en välfylld leksaksbod. Vår skolgård uppmuntrar till rörelse och välmående och bidrar till god uteverksamhet på såväl raster som fritidstid.

Värdegrundsarbete

Ansvar, engagemang och trygghet är våra ledord. Våra elever ska få möjlighet att utvecklas och ta ansvar efter sina förutsättningar genom att arbeta med delaktighet och ansvar för sitt lärande och agerande.

Digitalt lärande

Kunskap skapas på olika sätt i olika sammanhang och våra pedagogiska lärmiljöer är extra betydelsefulla. Våra klassrum är utrustade med moderna hjälpverktyg och eleverna har tillgång till Ipad som pedagogiskt redskap i undervisningen.

Att börja i förskoleklass

Hur är det att börja i förskoleklass på Bällstabergsskolan? Följ med Max och hans lärare på en rundvandring i skolans lokaler och lär dig mer om hur det är att gå i F-klass på vår skola. 

Välj vår skola

Så gör du för att välja skola till ditt barn vid inflytt, inför förskoleklass och årskurs 7. Här får du lära dig när, vad och hur skolvalet går till. Du hittar även en översikt över alla skolor som går att välja i Vallentuna.

Välj vår skola

Två flickor kramar varandra
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats