Start / Förskola och skola / Grundskola och fritidshem / Grundskolor i kommunen / Grundskolor i centrala Vallentuna / Rosendalsskolan / Nyheter / Elever på Rosendalsskolan på efterlängtad utflykt till Kungsberget

Elever på Rosendalsskolan på efterlängtad utflykt till Kungsberget

Läsåret 19/20 sökte lärare på Rosendalsskolan stipendium på 40000 kr hos stiftelsen Oscar Hirsch Minne för att kunna genomföra en skidresa för alla elever i åk 4.

Stiftelsen Oscar Hirschs Minne grundades år 1933 till minne av ingenjören Oscar Hirsch för att främja social verksamhet som avser vård och uppfostran av barn, undervisning och utbildning samt hjälpverksamhet till behövande i Storstockholm. Rosendalsskolan sökte stipendiet för att få möjlighet att åka iväg och åka skidor för att inspirera eleverna till att ägna sig åt aktiviteter vintertid, för att möjliggöra rörelse och att ge eleverna möjlighet att upptäcka nya intressen.

I läroplanen (Lgr1) står det bland annat att skolan ska främja alla elevers utveckling och lärande samt en livslång lust att lära och att skolan i samarbete med hemmen ska främja elevers allsidiga personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare.

Syftet med resan förutom att ha en väldigt kul dag tillsammans var att motivera eleverna att ta ansvar genom att en hel dag få klara sig själva på en skidanläggning, lösa problem och ta hand om varandra.

Pga Covid-19 fick resan flyttas fram men nu äntligen kunde skolans elever (nu i åk 6) ge sig iväg till Kungsberget. Alla kostnader täcktes av stipendiet och skolan: Bussresa, liftkort, hyra av utrustning och mat. Eleverna längtade efter att få åka iväg men var även lite nervösa. Hur brant är det? Hur svår är liften? Hur ont gör pjäxorna? Vid hemresan var det dock tydligt att många inte ville sluta åka, redan hade definitivt givit mersmak.

Samling kl. 06.15 och hemkomst kl. 18.15. Ett tolv timmar långt äventyr som alla verkade nöjda med! Barnen har knappt suttit still en stund utan bara åkt, åkt och åkt.

"Den här resan var väldigt intressant och rolig! Jag vill göra det igen! NU!"
- Elevåk 6 Rosendalsskolan

"Hela upplevelsen var fantastisk! Det här var första gången jag åkte skidor."
-Elevåk 6 Rosendalsskolan

"Det här tycker jag var den bästa skoldagen någonsin. Det var så roligt och jag hade aldrig gjort detta med mina vänner tidigare."
- Elevåk 6 Rosendalsskolan

Både elever och personal tyckte det var en väldigt spännande och lärorik dag!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats