Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Vallentuna kommun öppnar transportmiljöpool för miljöns skull

Vallentuna kommun öppnar transportmiljöpool för miljöns skull

Vallentuna kommun har ambitionen att vara en helt fossilfri organisation till år 2030. För att lyckas med det inför kommunen nu en transportmiljöpool för alla anställda. Det är ett säkert, bekvämt och miljövänligt alternativ för kommunens anställda när behov av bil eller andra transportbehov uppstår.

Måndag 1 mars öppnar Vallentuna kommuns miljötransportpool för anställda i kommunen med två elbilar, en elcykel, fyra vanliga cyklar och SL-kort.

Medarbetare kan boka det fordon de behöver via ett bokningssystem och hämtar sedan nyckeln i ett elektroniskt nyckelskåp. Fordonen som ingår finns på en specifik och tydligt markerad plats i garaget under kommunalhuset.

– Genom att samla våra fordon och göra bokningen och hanteringen mer tillgänglig och enklare för våra medarbetare kan vi använda dem maximalt. Det kan innebära att man behöver viss framförhållning, men tillsammans kan vi göra massor för miljön – såväl lokalt som globalt, säger Maria C Andersson, fordonsansvarig.

Ska inspirera fler

Vallentuna kommun arbetar ständigt för att hitta nya sätt att spara energi och minska utsläpp för tjänsteresor och transporter, bland annat genom att skifta till fordon eller andra transportmedel med bättre miljöprestanda. Att kommunen inför en transportmiljöpool för anställda i kommunen är ytterligare ett steg för att uppnå målet om en helt fossilfri organisation till år 2030.

– Att våra medarbetare numera kan välja mellan fler miljövänliga alternativ att transportera sig i tjänsten som elcykel eller vanlig cykel är en självklar utveckling som jag hoppas ska ge inspiration till invånarna i vår kommun, säger Victor Kilén, kommundirektör.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats