Start / Bygga, bo och miljö / Avfall och återvinning

Avfall och återvinning

Kommunen ansvarar för att du ska kunna göra dig av med ditt hushållsavfall på ett enkelt och miljövänligt sätt. Avfall som har sorterats på rätt sätt kan återanvändas och bli en värdefull resurs. 

De flesta hushåll i Vallentuna bor i småhus och får hämtning av vanliga sopor varannan vecka. Sophämtningen i Vallentuna kommun utförs av renhållningsentreprenör Ragn-Sells Kommunpartner AB. I abonnemanget ingår kostnadsfri hämtning av grovsopor, elavfall och trädgårdsavfall två gånger per år.

På återvinningscentralerna i Löt och Hagby kan privatpersoner kostnadsfritt lämna grovsopor, farligt avfall, vitvaror, trädgårdsavfall och elektronikskrot. 

Det finns även flera återvinningsstationer där du kan lämna förpackningar och tidningar. 

Matavfallsinsamling

Nu kan du börja sortera ut ditt matavfall och på ett enkelt sätt bidra till en bättre miljö! Det är enkelt och ger dig dessutom ett bättre pris på ditt sophämtningsabonnemang. 

Matavfallet blir bland annat till biogas som driver taxibilar och bussar.

Börja sortera ditt matavfall

Gamla frukter och grönsaker som ligger i en stor hög

E-tjänster

I e-tjänsterna för miljö och hälsa kan du som privatperson eller företagare ansöka och anmäla dina tänkta ärenden. I e-tjänsten kan du även se dina pågående ärenden. Du loggar in med din e-legitimation.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats