I e-tjänsterna för miljö och hälsa kan du som privatperson eller företagare ansöka och anmäla dina tänkta ärenden. I e-tjänsten kan du även se dina pågående ärenden. Du loggar in med din e-legitimation.
Här har vi samlat tips, råd och länkar om hur du kan spara energi, energieffektivisera och minska ditt hushålls klimatpåverkan.
Ta hjälp av våra energirådgivare! Vallentuna kommun erbjuder partisk och kostnadsfri rådgivning i energi- och klimatfrågor till privatpersoner, bostadsrättsföreningar, organisationer och företag,
Här hittar du tips och länkar till mer information om hur små eller medelstora företag kan använda företagets energi på ett smartare sätt.
När du ska välja vilken typ av uppvärmning du ska ha i ditt hus finns det många olika val att göra.
Energideklarationen är ett bra verktyg för att se hur man kan minska energiåtgången i sin byggnad.
Solceller och solfångare tar emot solstrålar och omvandlar dem till elektricitet eller värme. Här finns information för dig som funderar på att investera i solenergi.
Fjärrvärme är en metod för produktion och distribution av värme. I Vallentuna har E.ON Värme Sverige AB hand om fjärrvärmenätet.
Innan en medelstor förbränningsanläggning tas i drift måste den registreras hos Naturvårdsverket. Här hittar du e-tjänsten och mer information och vägledning.
Det är företaget Ellevio som äger och ansvarar för elnätet i Vallentuna. Du kan anmäla strömavbrott dygnet runt och även få sms vid driftstörningar.
Vallentunas energiplan fastställdes i kommunfullmäktige mars 2014. Syftet med energiplanen är att visa hur kommunen som geografiskt område ska ingå i ett långsiktigt hållbart energisystem.
Ditt meddelande har nu skickats